Ερντογάν: Ο τουρκικός στρατός σκότωσε πάνω από τρεις χιλιάδες Κούρδους αντάρτες




Το αραβικό'Σκάι Νιουζ' αναφέρεται στις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου

Δεκέμβριος 31, 2015.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε την Πέμπτη ότι ο τουρκικός στρατός κατόρθωσε να «εξουδετερώσει» πάνω από τρεις χιλιάδες ένοπλους Κούρδους στη χώρα, κατά τη διάρκεια του 2015, υποσχόμενος να «καθαρίσει» τη χώρα από τους αντάρτες του ΡΚΚ, μέσα στο 2016.




 Ο Ερντογάν στο μήνυμά του, με την ευκαιρία των παραδοσιακών ευχών στην τουρκική τηλεόραση για το Νέο Έτος, δήλωσε  ότι «η Τουρκική Δημοκρατία έχει την ευχέρεια και την αποφασιστικότητα να καταστρέψει την τρομοκρατική οργάνωση  του PKK (Κουρδικό Εργατικό Κόμμα). Τα  στρατεύματα μας καθαρίζουν τα βουνά και τις πόλεις από τους  τρομοκράτες και θα συνεχίσουν να το κάνουν», είπε χαρακτηριστικά.



Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «περίπου 3.100 σκοτώθηκαν σε αντι-τρομοκρατικές επιχειρήσεις που ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2015, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό», υποδηλώνοντας τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο βόρειο Ιράκ και στις νοτιοανατολικές κουρδικές περιφέρειες.


Περισσότεροι από 200 αστυνομικοί ή στρατιώτες έχουν σκοτωθεί σε αυτές τις μάχες, καθώς και πολίτες, σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο.


Εκτός από τις επιθέσεις, που  «παραδοσιακά» διεξάγονται κατά του ΡΚΚ από τις δυνάμεις ασφαλείας,  έχουν γίνει συγχρόνως βίαιες συγκρούσεις μεταξύ στρατού - αστυνομίας και των νέων Κούρδων,  που υποστηρίζουν τους αυτονομιστές, στις πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου υπάρχει κυρίως κουρδική πλειοψηφία και έχει επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας.


Το αραβικό δημοσίευμα σημειώνει από τα μέσα Δεκεμβρίου 10 χιλιάδες στρατιώτες, εκατοντάδες άρματα μάχης, επιθετικά ελικόπτερα και ειδικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει επιθέσεις στις περιοχές της Σιλόπης και του Ντιγιαρμπακίρ, που είναι η μεγαλύτερη κουρδική πόλη στη χώρα.


Ο Ερντογάν  επέκρινε  το (φιλοκουρδικό) Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών ότι υπερβάλει στην κριτική του στη διάρκεια αυτών των επιχειρήσεων και επιβεβαίωσε ότι σκοτώθηκαν μόνο 56 άμαχοι Κούρδοι από την αρχή του μήνα.


Το φιλοκουρδικό Κόμμα – HDP,  σημειώνει το αραβικό ‘Σκάι Νιουζ’, κατηγορεί τον πρόεδρο της Τουρκίας για ανεξέλεγκτη βία, για κατ’ οίκο περιορισμό των κατοίκων των πόλεων της νοτιοανατολικής Τουρκίας, για δημιουργία πανικού μεταξύ τους, για θανάτους εκατοντάδων αμάχων και καταστροφή ιστορικών μνημείων της κουρδικής περιοχής.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ