Συνοριοφύλακες από Κροατία και Σερβία στα ελληνο-σκοπιανά σύνορα




Δεκέμβριος 29, 2015.

Η κυβέρνηση της FYROM σε όλες τις συνεδριάσεις, σε περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο, είχε πάγιο αίτημα για υλικοτεχνική υποστήριξη στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και για υποστήριξη στην  ανθρωπιστική βοήθεια προς τους πρόσφυγες, αναφέρει το σκοπιανό δημοσίευμα επικαλούμενο ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας.



Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε από τη Συντονιστική Επιτροπή του υπουργείου,  να αποστείλει επίσημες επιστολές- αιτήματα,  για αποστολή αστυνομικών από ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, που πλήττονται άμεσα ή έμμεσα από την  μεταναστευτική κρίση.


Στόχος της απόφασης αυτής ήταν εντόπιοι και ξένοι αστυνομικοί να περιπολούν κατά μήκος των συνόρων με την Ελλάδα, για να βοηθήσουν στον έλεγχο των παραμεθόριων περιοχών.


Το αίτημα αυτό εγκρίθηκε από πολλά κράτη. Ήδη, Κροάτες αστυνομικοί περιπολούν στα ελληνο-σκοπιανά σύνορα.


Χθες (28 Δεκεμβρίου) η Σερβία έστειλε αστυνομικούς, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένονται ομάδες από την Ουγγαρία και τη Σλοβενία.


Μέχρι τέλος Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου 2016 αναμένονται να φθάσουν αξιωματικοί από την Τσεχική Δημοκρατία.


Διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και με άλλες χώρες (Αυστρία, Πολωνία και Σλοβακία) για την αποστολή αστυνομικών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ