Το 'γερμανικό όνειρο' θέλγει τους Αλβανούς








Δεκέμβριος 18, 2015.

53 χιλιάδες οι Αλβανοί της Αλβανίας

Ο συνολικός αριθμός των Αλβανών της Αλβανίας, που έχουν υποβάλλει αίτηση για άσυλο στη Γερμανία το 2015, ανήλθε σε περίπου 53.000 άτομα μέχρι το Νοέμβριο  του τρέχοντος έτους, ενώ μόνο τον Νοέμβριο κατατέθηκαν 3 χιλιάδες αιτήσεις, σύμφωνα με τα μηνιαία στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας.


Σύμφωνα με την αλβανική ‘Panorama’, «παρά τις προσπάθειες των γερμανικών αρχών να πείσουν τους Αλβανούς ότι ζητώντας πολιτικό άσυλο δεν θα γίνουν αποδεκτοί, γιατί είναι απλά οικονομικοί μετανάστες, τα στατιστικά στοιχεία λένε ότι ένας σημαντικός αριθμός Αλβανών συνεχίζει να πιστεύει στο ‘γερμανικό όνειρο’.


Από το Κοσσυφοπέδιο άλλοι 50 χιλιάδες Αλβανοί ζήτησαν άσυλο στην Ευρώπη


Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι το Κοσσυφοπέδιο έχει πιο δραματική εμπειρία από αυτήν της Αλβανίας. 


Επειδή οι Κοσοβάροι έχουν το δικαίωμα να ταξιδεύουν χωρίς βίζα στη ζώνη Σένγκεν,  μεγάλο κύμα μεταναστών ξεκίνησε από τα τέλη του περασμένου έτους και κορυφώθηκε το Μάρτιο του 2015 όταν σε έναν μήνα σχεδόν 12 χιλιάδες άνθρωποι εισήλθαν παράνομα στο χώρο Σένγκεν ζητώντας άσυλο.


Οι γερμανικές στατιστικές δείχνουν ότι από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, τουλάχιστον 36.000 Κοσοβάροι Αλβανοί, περίπου το 2,1% του πληθυσμού του Κοσσυφοπεδίου πήγε στη Γερμανία για να αιτηθεί άσυλο, ενώ άλλοι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου κατευθύνθηκαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες΄.


Συνολικά υπολογίζονται σε πάνω από 50 χιλιάδες Κοσοβάρους που έφυγαν από την πατρίδα τους για μια καλύτερη ζωή.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ