Ίδρυμα Τόνι Μπλερ: Κίνδυνος επιβολής της Σαρία στη Συρία




Δεκέμβριος 25, 2015.

Μελέτη που επικαλείται η  λιβανική ‘αλ Χαντάθ’ επισημαίνει ότι το ενδεχόμενο κενό που θα δημιουργηθεί με την καταπολέμηση της οργάνωσης Ντάες, θα καλυφθεί  από άλλες τρομοκρατικές ομάδες  «Τζιχάντ» εξ ίσου σκληρές και ριζοσπαστικές.



Η Μελέτη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκπονήθηκε από το ίδρυμα θρησκείας και γεωπολιτικής  «Τονι Μπλερ» [The Tony Blair Faith Foundation], το οποίο υπογραμμίζει ότι στη Συρία έχουν αναπτυχθεί περίπου 15 τρομοκρατικές ομάδες που είναι σε θέση να αντικαταστήσουν την Ντάες και να προσθέσουν περίπου 100 χιλιάδες μαχητές από τις ομάδες της αντιπολίτευσης στη Συρία, ενστερνιζόμενοι την θρησκευτική και πολιτική ιδεολογία της τρομοκρατικής οργάνωσης Ντάες.

Σύμφωνα με τη μελέτη, περίπου το 60% των ομάδων της αντιπολίτευσης στη Συρία, είναι εξτρεμιστικές οργανώσεις και εάν οι δυτικές χώρες καταφέρουν να νικήσουν την ένοπλη ομάδα του Ντάες, θα ξεκινήσουν να «διευρύνουν τους ορίζοντές τους», θα δυναμώσουν και θα εξαπολύουν επιθέσεις έξω από τη Συρία.

Οι συντάκτες της έκθεσης του βρετανικού ιδρύματος,  ( που είναι Δυτικοί και Άραβες), αναφέρουν ότι «η μεγαλύτερη απειλή για τη διεθνή κοινότητα είναι οι ομάδες που έχουν κοινή ιδεολογία με το Ντάες, αλλά αγνοούνται από τους Δυτικούς,  για να καταπολεμηθούν.

Η έκθεση προειδοποιεί ότι η Συρία έχει γίνει ένας ‘βιότοπος’ για «τη μεγαλύτερη συγκέντρωση τρομοκρατικών ομάδων στη σύγχρονη εποχή».

Η μελέτη καλύπτει συνολικά 48 παρατάξεις των ομάδων της αντιπολίτευσης στη Συρία και αποκαλύπτει ότι περίπου το 33%, ή σχεδόν εκατό χιλιάδες μαχητές, υιοθετούν την ιδεολογία του Ντάες.

Το ποσοστό  είναι σοβαρό, ιδιαίτερα,  με την προσθήκη ότι το 60% των ‘ομάδων’, που επιδιώκουν να σχηματίσουν μια κυβέρνηση στη Συρία «υιοθετούν τη Σαρία».

Η μελέτη του ιδρύματος «Τόνι Μπλερ» (του πρώην Βρετανού πρωθυπουργού) ανακοινώθηκε μετά  που το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα,  που έχει σκοπό να εκτονώσει την κρίση στη Συρία και να συντάξει έναν οδικό χάρτη για την επιστροφή της ειρήνης και της σταθερότητας στην καταστραμμένη από τη χώρα  πενταετή εμφύλιο πόλεμο, σημειώνει το δημοσίευμα.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ