Η Ιταλία προσφέρθηκε να προστατεύσει τον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας






Δεκέμβριος 7, 2015.

Με επίσημη επιστολή της η ιταλική κυβέρνηση εξέφρασε την επιθυμία της για την προστασία του εναέριου χώρου της Βουλγαρίας, όπως ανέφεραν οι βουλγαρικές αρχές.


Η επιστολή που εστάλη από τη Ρώμη αναφέρει ότι έχει τη δυνατότητα να διαφυλάξει τον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας, μετά από επιστολή της βουλγαρικής κυβέρνησης προς το ΝΑΤΟ και τις συμμαχικές χώρες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, προτάσεις αναμένονται να έρθουν και από άλλες χώρες της Συμμαχίας, όπως σημειώνει «η Βουλγαρία σήμερα».

Η Ιταλία έχει μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές βάσεις στην Ευρώπη, την ‘Aviano’ όπου η πολεμική αεροπορία της χώρας έχει έναν  μεγάλο στόλο μαχητικών αεροσκαφών F-16.

Το βουλγαρικό υπουργείο Άμυνας καθώς και το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας, δήλωσαν ανεπίσημα ότι είναι προς το παρόν πολύ νωρίς για να συζητήσουν για τυχούσες συμφωνίες για την προστασία του εναέριου χώρου της χώρας από ξένο στρατό.
 Η προσφορά, πάντως, μελετάται, και το ποιο πιθανό θα ήταν να γίνονται κοινές επιχειρήσεις με την πολεμική αεροπορία της Βουλγαρίας.

Ωστόσο, υπάρχουν επίσης πολλά διαδικαστικά ζητήματα, όπως ποιος ακριβώς θα αποφασίζει για την κατάρριψη ενός αεροσκάφους που παραβιάζει τον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας και από ποιον θα ζητούν την άδεια για διέλευση από τον εναέριο χώρο της χώρας όπως έγινε πρόσφατα με τη Ρωσία που ζήτησε την άδεια να διέλθει ρωσικό μεταγωγικό αεροπλάνο προκειμένου να μεταβεί στη Συρία, γράφει το δημοσίευμα.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ