Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

Συνεργασία υπηρεσιών πληροφοριών Γερμανίας – Συρίας


Δεκέμβριος 18, 2015.

Αραβικό δημοσίευμα επικαλούμενο άρθρο σε γερμανική εφημερίδα που είναι βασισμένο σε ‘καλά πληροφορημένες πηγές’ αναφέρει ότι οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες (BND) ξαναρχίζουν τη συνεργασία τους με τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας.Το δημοσίευμα αναφέρεται στην ‘Bild’ που σημειώνει ότι στόχος της συνεργασίας είναι η ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τους μαχητές που ανήκουν στο Ντάες, αφήνοντας συγχρόνως ένα κανάλι επικοινωνίας προς όφελος της Γερμανίας στην περίπτωση που κάποιος πιλότος των γερμανικών πολεμικών μαχητικών αναγκασθεί να πέσει στο έδαφος της Συρίας.


Η πληροφορία αυτή έρχεται, σημειώνει το αραβικό δημοσίευμα, μετά που το Βερολίνο αποφάσισε να στείλει αεροσκάφη επιτήρησης καθώς και μια φρεγάτα για την προστασία του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Charles de Gaulle», καθώς και αεροσκάφη ανεφοδιασμού για τα μαχητικά που συμμετέχουν στον αγώνα κατά του Ντάες, στη Συρία.


Ωστόσο, η Γερμανίδα εκπρόσωπος Κριστίν Βέρτζ δεν επιβεβαίωσε ή διέψευσε το δημοσίευμα της ‘Bild’, λέγοντας ότι «δεν μπορώ να σχολιάσω λεπτομέρειες που αφορούν την BND’.


Η γερμανική εφημερίδα προσθέτει ότι Γερμανοί αξιωματικοί της υπηρεσίας πληροφοριών ταξιδεύουν συχνά στη συριακή πρωτεύουσα, Δαμασκό,  προκειμένου να ανταλλάσουν πληροφορίες με τους ομολόγους τους στη Συρία.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το δημοσίευμα, ήρθε δύο ημέρες μετά τη δήλωση της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, ότι για οποιαδήποτε ειρηνευτική συμφωνία στη Συρία θα πρέπει να βρίσκεται στην προεδρία ο Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ αλ Άσαντ.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: