Στρατηγική Τζιχαντιστών: Να ενσπείρουν μίσος στους Δυτικούς κατά των μουσουλμάνων




Δεκέμβριος 12, 2015.

Το Ντάις (ισλαμικό κράτος) χρησιμοποιεί όλες τις μεθόδους στον αγώνα του κατά του πολιτισμένου κόσμου, και πρωταρχική θέση σε αυτές έχει η χειραγώγηση των συναισθημάτων και των φόβων των απλών ανθρώπων, σημειώνει σε σχετικό άρθρο της η εφημερίδα «Wall Street Journal» και το οποίο επικαλείται η 'Μπλίτς'.



Κύριοι στόχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης είναι να πυροδοτηθεί ένα κύμα μίσους στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ κατά των εκείνων που πιστεύουν στον Αλλάχ (Μουσουλμάνοι), έτσι ώστε, να γίνει  ευκολότερη η ένταξή τους στην ιδεολογία του Ντάις, για πόλεμο κατά των Δυτικών, όπως σημειώνει ο αναλυτής Γιάροσλαβ Τροφίμοφ.


Υπενθυμίζει ο συντάκτης, ότι το 2006 στο Ιράκ, οι προκάτοχοι των σημερινών τρομοκρατών, ανατίναξαν ένα σιιτικό τέμενος. Στην έκρηξη δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, αλλά στη συνέχεια άρχισαν οι Σιίτες τις εκδικητικές δράσεις  με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους με το ξεκίνημα ενός θρησκευτικού πολέμου.


Κυριάρχησε το μίσος, με αποτέλεσμα να χωρισθεί τα δύο η ιρακινή κοινωνία και άρχισαν οι Σουνίτες να πιστεύουν ότι μόνο οι Τζιχαντιστές θα μπορούσαν να τους σώσουν.


Έτσι, εξηγείται πως μια μικρή ομάδα  τρομοκρατών του Ντάις, το 2014, κατάφερε να καταλάβει τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, την Μοσούλη που είχε πληθυσμό μισό εκατομμύριο.


Τα χτυπήματα στο Παρίσι και αλλού,  έχουν αυτόν τον στόχο: να προκαλέσουν μίσος κατά των μουσουλμάνων που ζουν στα κράτη αυτά και να τους ενθαρρύνουν ώστε να επικροτήσουν τις ενέργειες  ή να ενστερνιστούν την ιδεολογία του Ντάις.


Ο συντάκτης του άρθρου, επικαλείται απόψεις ιδεολόγων των τρομοκρατών, οι οποίοι  διατυπώνουν τη θέση ότι στόχος τους είναι  να καταστραφεί η ειρηνική συνύπαρξη, μεταξύ των μουσουλμάνων και μη μουσουλμάνων, στη Δύση.


Η στρατηγική αυτή είναι γνωστή στο πλαίσιο της εκλαΐκευσης  της προπαγάνδας περί τρομοκρατίας, αρχής γενομένης από την 11η Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ.


Το προπαγανδιστικό κλίμα  κατά των μουσουλμάνων, άρχισε, ήδη, να εξαπλώνεται, ιδιαίτερα μετά τα αποτελέσματα των γαλλικών περιφερειακών εκλογών και την επιτυχία του ακροδεξιού εθνικιστικού κόμματος της Μαρίν Λε Πεν, που ενδέχεται να γίνει πρόεδρος της Γαλλίας κατά το 2017 με κύριο προεκλογικό σύνθημα ότι οι μουσουλμάνοι δεν είναι ευπρόσδεκτοι στη Γαλλία.


Αυτή τη θέση έχει εκφράσει και ο Αμερικανός υποψήφιος πρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τράμπ, που δήλωσε ότι θα απαγορεύσει την είσοδο των Μουσουλμάνων στη χώρα.


Αυτές οι δηλώσεις και εκδηλώσεις, το μόνο που καταφέρνουν είναι  να διευκολύνουν το έργο των τρομοκρατών, δηλαδή ωθούν την ανοχή ή ένταξη ολοένα και περισσότερων μουσουλμάνων στο πλευρό τους, ισχυρίζονται οι ειδικοί.


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ