Η Μόσχα ζητά από την Τουρκία τη σύλληψη του δολοφόνου του Ρώσου πιλότου




«Τα τουρκικά ΜΜΕ αποτελούν μια «πλατφόρμα όπου τρομοκράτες και δολοφόνοι καυχούνται  για τα εγκλήματά τους και εξαπλώνουν το μίσος κατά της Ρωσίας και του ρωσικού λαού μέσω της εθνικιστικής ιδεολογίας», είπε η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ρωσίας- (στη φωτό δεξιά ο Αλπαρσλάν Τσελίκ).

Δεκέμβριος 31, 2015.

Η Μόσχα έκανε έκκληση προς την Άγκυρα να συλλάβει τον Τουρκμένο που ισχυρίστηκε ότι σκότωσε τον πιλότο του ρωσικού αεροσκάφους Su-24 που καταρρίφθηκε από τουρκικό μαχητικό τον περασμένο μήνα στα σύνορα Συρίας Τουρκίας.



«Ζητούμε από τις τουρκικές αρχές να λάβουν μέτρα για να συλλάβουν τον Αλπαρσλάν Τσελίκ και τους συνεργάτες του και να τους φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης για τη δολοφονία του Ρώσου πιλότου», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, όπως γράφει η τουρκική ‘dunya Bulteni’.


Σε συνέντευξη στην εφημερίδα  ‘Χουριέτ’,  ο Τσελίκ-  ο οποίος είναι Τουρκμένος αντάρτης  αλλά πολίτης της Τουρκίας- είπε ότι «έχει τη συνείδησή του ήσυχη, γιατί σκότωσε ένα άτομο που έριχνε βόμβες στους άμαχους Τουρκμένους», στην αναφορά του, πως σκότωσε το Ρώσο πιλότο.


Σημειώνεται ότι οι δύο πιλότοι του ρωσικού Su-24 μετά το χτύπημα από τουρκικό F-16,  εκτινάχθηκαν και έπεσαν με αλεξίπτωτο στο έδαφος της Συρίας, ένας από τους οποίους σκοτώθηκε με πυροβόλο όπλο από το έδαφος.


«Η εκδίκηση είναι το πιο φυσικό δικαίωμα», δήλωσε ο Τσελίκ στη συνέντευξη του, στην τουρκική εφημερίδα.


Η Ζαχάροβα δήλωσε ότι η δημοσίευση των σχολίων του Τσελίκ σε μια μεγάλη τουρκική εφημερίδα, έχει εξοργίσει και εξέπληξε τη Μόσχα και κατηγόρησε τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ότι αποτελούν μια «πλατφόρμα όπου τρομοκράτες και δολοφόνοι καυχούνται  για τα εγκλήματά τους και εξαπλώνουν το μίσος κατά της Ρωσίας και του ρωσικού λαού μέσω της εθνικιστικής ιδεολογίας».


Πρόσθεσε, ακόμη, ότι τα σχόλια του Τσελίκ, αποτελούν ομολογία «άμεσης εμπλοκής στη δολοφονία του Ρώσου πιλότου».
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ