Συγκρούσεις μεταναστών - αστυνομικών στα ελληνο σκοπιανά σύνορα





 Δεκέμβριος 2, 2015.

Σκόπια.

Τουλάχιστον διακόσιοι μετανάστες σήμερα το απόγευμα παρέκαμψαν το φράχτη και προσπάθησαν να εισέλθουν παράνομα στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων, αλλά εμποδίστηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας που έκαναν χρήση δακρυγόνων για να  τους διαλύσουν.



Ομάδες μεταναστών συγκρούστηκαν με την αστυνομία αλλά σύντομα εγκατέλειψαν το έδαφος των Σκοπίων και επέστρεψαν στην Ελλάδα.



Η ένταση άρχισε να δυναμώνει από το πρωί , όταν ένα νέο κύμα μεταναστών έφθασε στην Ειδομένη.


Τουλάχιστον χίλια άτομα συγκεντρώθηκαν και πάλι έξω από το συρμάτινο φράχτη και απαίτησαν να μπουν στο έδαφος των Σκοπίων για να συνεχίσουν την πορεία τους προς τη Δυτική Ευρώπη.

Με πανό, με μεγάφωνα και συνθήματα  διαμαρτύρονταν για την απόφαση της επιλογής των μεταναστών.


Από το πρωί δεκάδες μετανάστες προσπάθησαν να αναμειχθούν μαζί με τους πρόσφυγες από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ, κάποιοι αναρριχήθηκαν στο φράχτη, αλλά εμποδίστηκαν.




Από την πλευρά των Σκοπίων υπάρχει μεγάλη αστυνομική δύναμη που ενισχύεται από στρατιώτες.

«Τις τελευταίες ημέρες αυξάνεται η δυσαρέσκεια μεταξύ των μεταναστών, οι οποίοι μεταναστεύουν για οικονομικούς λόγους και κάθονται στα σύνορα σε εξωτερικούς χώρους σε συνθήκες χαμηλών θερμοκρασιών ιδιαίτερα το βράδυ. Αν και γνωρίζουν ότι  η ίδια κατάσταση παρουσιάζεται στη Σερβία, τη Σλοβενία και την Κροατία δεν δείχνουν καμία πρόθεση να παραιτηθούν», σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.
--




               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ