Οι Βούλγαροι έρχονται για Χριστούγεννα στην Ελλάδα




Δεκέμβριος 23, 2015.

Το βουλγαρικό δημοσίευμα έχει ως υπότιτλο «Ο γείτονας κλείνει τη χρονιά με ρεκόρ τουριστών: 25 εκατομμύρια»

Η κυκλοφορία στα σημεία διέλευσης των συνόρων με την Ελλάδα είναι πολύ πυκνή και το ενδιαφέρον φέτος  έπεσε στο κλείσιμο δωματίων σε ξενοδοχεία στη βόρεια Ελλάδα.


«Πολλά ξενοδοχεία προσφέρουν λογικές τιμές, καλή εξυπηρέτηση και ο καιρός επιτρέπει για πραγματικές διακοπές των Χριστουγέννων» σχολίασαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της γειτονικής χώρας (Ελλάδας) οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων.


Οι περισσότεροι τουρίστες, πάντως, στη βόρεια Ελλάδα είναι  από την Βουλγαρία, αν και υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από τη  Σερβία και τη Ρουμανία.


Στα νησιά φθάνουν πτήσεις τσάρτερ με χιλιάδες τουρίστες από την Κεντρική Ευρώπη. Προτιμούν, κυρίως, πακέτα μίας εβδομάδας για να υποδεχθούν το 2016 στην Ελλάδα, στα ελληνικά νησιά. Κόκκινο χτύπησαν πάλι η Κρήτη, η Ρόδος και η Σαντορίνη.


Η Ελλάδα είχε φέτος ρεκόρ αριθμό τουριστών που ξεπέρασαν τα 25 εκατομμύρια ταξιδιώτες.


Προσοχή θέλει στο οδικό δίκτυο- επισημαίνει το βουλγαρικό δημοσίευμα- γιατί με την αύξηση της κυκλοφορίας έχουν συσταθεί ομάδες ελέγχου της κυκλοφορίας. Προσοχή, επίσης, στη στάθμευση των αυτοκινήτων στα αστικά κέντρα, όπου έχουν εισαχθεί επιπλέον περιορισμοί.


Με ελικόπτερα και ραντάρ θα τεθούν για την παρακολούθηση της ταχύτητας, ενώ θα γίνονται συχνοί έλεγχοι για αλκοόλ.


Ο καιρός στην Ελλάδα είναι ηλιόλουστος και οι μετεωρολόγοι υπόσχονται καλοκαιρία τα Χριστούγεννα.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ