Ο Ντέιβιντ Κάμερον εντυπωσιάσθηκε από τον φράχτη της Βουλγαρίας




Δεκέμβριος 4, 2015.

Ο πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ,  κατά την επίσκεψη του Βρετανού πρωθυπουργού στη Βουλγαρία, τον ξενάγησε στον φράχτη της χώρας, στα σύνορα με την Τουρκία.


Ο Κάμερον εντυπωσιάστηκε με την κατασκευή του καθώς και τα μέτρα που έλαβε η βουλγαρική κυβέρνηση στον αγώνα κατά των παράνομων μεταναστών, όπως ανέφερε η βουλγαρική τηλεόραση, επικαλούμενη  το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης.

Η επίσκεψη στα σύνορα με την Τουρκία έγινε στην περιοχή του Λέσοβο και στη συνέχεια ο Βρετανός πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Έλχοβο, όπου είδε πως λειτουργεί το σύστημα παρακολούθησης με τις κάμερες κατά μήκος των συνόρων.

Το αεροσκάφος του Κάμερον προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Μπουγκάς στις  οκτώ το πρωί,  με πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας. Έξι αυτοκίνητα της αστυνομίας περιπολούσαν συνέχεια σε όλους τους δρόμους γύρω από το αεροδρόμιο, ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη βρισκόταν εντός του αεροδρομίου.
Δεν επιτρεπόταν η είσοδος σε κανέναν, ούτε σε δημοσιογράφους και σε ζώνη 3 χιλιομέτρων απαγορεύονταν οποιαδήποτε στάθμευση οχημάτων.
Η υποδοχή του Βρετανού πρωθυπουργού έγινε με ορχήστρα από χάλκινα πνευστά και ο Κάμερον έδειξε την ικανοποίησή του.

Ο Μπορίσοφ και ο Κάμερον πέταξαν με ελικόπτερο στα σύνορα της Βουλγαρίας- Τουρκίας για να δει, ιδίοις όμμασι ο Βρετανός πρωθυπουργός,  τον φράχτη της Βουλγαρίας,  που αποθαρρύνει τους παράνομους μετανάστες να περάσουν στο έδαφος της χώρας και στη συνέχεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι επικεφαλής των κυβερνήσεων Βουλγαρίας- Βρετανίας συζήτησαν για το θέμα του αποτελεσματικού ελέγχου των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και την εξεύρεση βιώσιμης λύσης για τη βία στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Κάμερον εξέφρασε την ικανοποίησή του και δήλωσε ότι  η Βουλγαρία αποτελεί ένα καλό παράδειγμα συμμόρφωσης με τα κριτήρια Σένγκεν.

«Είναι σημαντικό για την Ευρώπη να έχει ασφαλή εξωτερικά σύνορα, όπως στη Βουλγαρία, που δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του είναι πολύ δεσμευμένοι σε αυτό το θέμα», δήλωσε ο Κάμερον.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ