Η Ρωσία επεκτείνει τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας




Δεκέμβριος 28, 2015.

Υπεγράφη σήμερα, 28 Δεκεμβρίου, το διάταγμα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και τέθηκε σε ισχύ. Τα νέα χαρακτηριστικά του διακρίνονται από τους εκτεταμένους περιορισμούς που  αφορούν τις οικονομικές δραστηριότητες  τουρκικών επιχειρήσεων ή οργανισμών.
 

Σύμφωνα με το ρωσικό δημοσίευμα, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, έκανε αλλαγές στο προεδρικό διάταγμα της 28ης Νοεμβρίου «σχετικά μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και την προστασία των Ρώσων πολιτών από εγκληματικές και άλλες παράνομες δραστηριότητες και τη χρήση των ειδικών μέτρων κατά της Δημοκρατίας της Τουρκίας», όπως αναφέρει κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Κρεμλίνο.


Οι αλλαγές, ειδικότερα, αναφέρονται σε δύο σημεία του διατάγματος σχετικά με τις δραστηριότητες των τουρκικών εταιρειών στη Ρωσία και την εκτέλεση των παραγγελιών για την προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών από τουρκικές οργανώσεις.


Πρόκειται για «απαγορεύσεις ή περιορισμούς σε οργανισμούς που υπάγονται στη δικαιοδοσία της Δημοκρατίας της Τουρκίας, καθώς και των επιχειρήσεων που ελέγχονται από υπηκόους της Δημοκρατίας της Τουρκίας ή οργανισμούς που υπάγονται στη δικαιοδοσία της Δημοκρατίας της Τουρκίας σχετικά με τον τύπο ορισμένων εργασιών στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας βάσει ενός καταλόγου που καταρτίστηκε από την κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας».


Έτσι, μετά τις απαγορεύσεις των εμπορικών συναλλαγών που αφορούσαν κυρίως γεωργικά προϊόντα οι κυρώσεις επεκτείνονται σε επίπεδο επιχειρήσεων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στο ρωσικό έδαφος. Αυτό σημαίνει ότι οι τουρκικές επιχειρήσεις περιορίζουν τις δραστηριότητες τους ή ωθούνται σε παύση των εργασιών τους.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ