Αποκαταστάθηκε η σιδηροδρομική γραμμή Σκοπίων – Θεσσαλονίκης





Δεκέμβριος  9, 2015.

Μετά από μια μακρά διακοπή της σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ Θεσσαλονίκης  και Σκοπίων- γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα- πέρασε σήμερα εμπορική αμαξοστοιχία με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.


Η ελληνική αστυνομία διεξάγει μεγάλη επιχείρηση εκκαθάρισης από το πρωί γύρω από το σιδηρόδρομο στην Ειδομένη και προσπαθεί να επιβιβάσει τους μετανάστες σε λεωφορεία για να μεταφερθούν  στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, για να επιστρέψουν στις χώρες τους.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής δράσης απαγορεύθηκε απαγορεύτηκε στους μετανάστες να βγάζουν φωτογραφία  με τα κινητά τους τηλέφωνα και μερικοί που δεν υπάκουσαν  τέθηκαν υπό κράτηση, αλλά μετά αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ορισμένοι μετανάστες ισχυρίστηκαν ότι ξυλοκοπήθηκαν.

Μάλιστα, συνεχίζει το δημοσίευμα των Σκοπίων, περίπου 250 μετανάστες δεν επιθυμούσαν να επιστρέψουν και φώναζαν συνθήματα «δεν επιστρέφουμε».

Με τη μεσολάβηση της ύπατης αρμοστείας μέσα σε λίγες ώρες οι μετανάστες μπήκαν στα λεωφορεία. Στη συνέχεια, η αστυνομία, ανέφερε ότι θα ανοιχθεί καταυλισμός για τους πρόσφυγες από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, για τους οποίους επιτρέπεται η διέλευση των συνόρων.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ