Κριμαία: Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες μέσω των Τατάρων επηρεάζουν τον πληθυσμό




Δεκέμβριος 2, 2015.

Η Τουρκία, μέσω των μυστικών υπηρεσιών της, έχουν ως στόχο να χρησιμοποιήσουν τους Τατάρους της Κριμαίας ως παράγοντες επιρροής  στη χερσόνησο αυτή της Μαύρης Θάλασσας.


Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος  της Κριμαίας, Σεργκέι Αξένοφ, όπως δημοσιεύει το πρακτορείο Tass.

“Αυτή, (η Τουρκία) πάντα προσπαθούσε και προσπαθεί με τη βοήθεια των μυστικών υπηρεσιών της να βοηθήσει τους Τατάρους (της Κριμαίας) για να τους χρησιμοποιήσει ως παράγοντες επιρροής στον πληθυσμό.

»Πολλοί Τάταροι της Κριμαίας, νεαρής ηλικίας, εκπαιδεύονται στην Τουρκία και αποστέλλονται στην Κριμαία, μέσω των θρησκευτικών ιδρυμάτων. Τώρα αυτή ο οδός θα διακοπεί. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν χρειαζόμαστε εδώ τουρκικά σχολεία και δεν χρειάζεται να βοηθά σε αυτό η Τουρκία», πρόσθεσε ο Αξένοφ.

Πρόσθεσε ότι έχει διαταχθεί, επίσης,  η διακοπή κάθε «μη κυβερνητικής οργάνωσης» και «ξένης επιχείρησης» που δεν έχουν εμφανείς δραστηριότητες. 

Επεσήμανε ότι «οι Τάταροι της Κριμαίας στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν προσαρμοσθεί στη ζωή της Ρωσικής Ομοσπονδίας και αποδέχθηκαν με ευχαρίστηση το γεγονός ότι έχουν επιστρέψει στην ιστορική τους πατρίδα».

Νωρίτερα, επικεφαλής του ‘Οργανισμού για τις Εθνότητες’, Ιγκόρ Μπαρίνοφ, είπε ότι η ένταξη των Τατάρων της Κριμαίας στην κοινωνία της Ρωσικής Ομοσπονδίας ‘είναι επιτυχής’, τονίζοντας ότι «εάν γινόταν τώρα δημοψήφισμα ο αριθμός των Τατάρων που θα ψήφιζαν ‘υπέρ’ θα ήταν κατά 2,5 φορές μεγαλύτερος από ό, τι το 2014.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ