Οι Τζιχαντιστές πολεμούν με όπλα που κατασκευάζονται στην Αλβανία
Δεκέμβριος 29, 2015.

Έρευνα που διεξήγαγε  διεθνής οργάνωση για τον εξοπλισμό των συγκρούσεων [Conflict Armament Research], έδειξε  ότι η τρομοκρατική οργάνωση Ντάες  έχει όπλα και πυρομαχικά τα οποία παράγονται στην Αλβανία και πιστεύεται ότι έχουν διακινηθεί από τη χώρα μας, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.Η οργάνωση που έχει έδρα το Λονδίνο και διερευνά τις συγκρούσεις που γίνονται στον κόσμο, διεξήγαγε σχετική έρευνα σε αποθήκες όπλων που εγκαταλείφθηκαν από τους τρομοκράτες του Ντάες στη Συρία.


Τα αλβανικά πυρομαχικά που ανακαλύφθηκαν σε αποθήκες του Ντάες,  είναι παλαιότερα από αυτά που έστειλε η Αλβανία για να βοηθήσει τον ιρακινό στρατό. 


Η απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης τον Αύγουστο του 2014 να αποστείλει όπλα στο Ιράκ, ήρθε μετά από αίτημα του ΝΑΤΟ, για να βοηθήσει η χώρα στον αγώνα κατά του Ισλαμικού κράτους.


Αλλά, τα όπλα που βρέθηκαν υπάρχει η υπόνοια ότι διακινήθηκαν παράνομα από την Αλβανία προς τη Συρία, πριν από την απόφαση αυτή.


Υπενθυμίζεται ότι παλαιότερα η αλβανική αστυνομία είχε συλλάβει οκτώ άτομα που κατηγορούνταν για διακίνηση όπλων στη Συρία (με πλοίο).


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ