Ο Ερντογάν επιμένει στη δημιουργία ζώνης ασφαλείας στο βόρειο τμήμα της Συρίας




Δεκέμβριος 8, 2015.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, για άλλη μια φορά έκανε έκκληση για τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας στο βόρειο τμήμα της Συρίας.


«Είμαστε ανυποχώρητοι στην επιθυμία να δημιουργήσουμε μια ζώνη ασφαλείας (στη βόρεια Συρία) προκειμένου να απαλλαγούμε από τους τρομοκράτες και να συνεχίσουμε το εξοπλιστικό πρόγραμμα και την κατάρτιση (στους ‘μετριοπαθείς’ ισλαμιστές της αντιπολίτευσης της Συρίας)», δήλωσε ο Ερντογάν.

Μιλώντας προς τους επικεφαλείς της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Άγκυρα την Τρίτη, ο Τούρκος πρόεδρος, πρότεινε τη ζώνη ασφαλείας στη βόρεια Συρία, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ δεν υποστηρίζουν αυτήν την πρωτοβουλία, γιατί ως φαίνεται, διαβλέπουν ότι οι ένοπλες κουρδικές ομάδες ανθίστανται κατά των τζιχαντιστών του Ντάις, ενώ η Τουρκία προσπαθεί να τους εκτοπίσει.

Ο πρέσβης της Ρωσίας στο Λονδίνο, Αλεξάντερ Γιακοβένκο, χαρακτήρισε την ιδέα ως ‘επικίνδυνη’, τονίζοντας ότι τα σχέδια για τη δημιουργία ζωνών ασφαλείας και ζωνών απαγόρευσης πτήσεων στη Συρία θα διαχωρίσουν de facto τη χώρα, σημειώνει το δημοσίευμα του Ria.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ