Ρώσοι στρατιωτικοί παρατηρητές στον εναέριο χώρο της Τουρκίας




Δεκέμβριος 14, 2015.
 Ρώσοι στρατιωτικοί επιθεωρητές θα πραγματοποιήσουν πτήση παρατήρησης, πάνω από το έδαφος της Τουρκίας,  στο πλαίσιο της Συνθήκης των Ανοικτών Ουρανών, ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
 
«Κατά την εφαρμογή της Διεθνούς Συνθήκης των Ανοικτών Ουρανών ρωσική ομάδα επιθεωρητών έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει πτήση παρατήρησης με ρωσικά αεροσκάφη An-30β πάνω από το έδαφος της Τουρκίας.
Η οπτική παρατήρηση θα διεξαχθεί μεταξύ 14 και 18 Δεκεμβρίου 2015 από το αεροδρόμιο Ερζερούμ με μέγιστη εμβέλεια 1500 χιλιομέτρων», δήλωσε ο επικεφαλής του Κέντρου για τη μείωση του πυρηνικού κινδύνου Σεργκέι  Ρούζκοφ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η διαδρομή της πτήσης θα πραγματοποιηθεί σε συμφωνία με την Τουρκία και επί του σκάφους θα υπάρχουν Τούρκοι ειδικοί,  για να ελέγχουν τις λήψεις ώστε να εξασφαλιστεί η συμμόρφωση με τις διατάξεις της σύμβασης.
Οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας είναι τεταμένες μετά από την κατάρριψη απότην τουρκική πολεμική αεροπορία ενός ρωσικού μαχητικού αεροσκάφος στις 24 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με την Άγκυρα, το βομβαρδιστικό Su-24 είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο στα σύνορα με τη Συρία, όμως η Μόσχα το αρνήθηκε και επέμεινε ότι πετούσε  πάνω από συριακό έδαφος.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ