Μασούντ Μπαρζανί: Σε πορεία για ανεξαρτησία του Κουρδιστάν




Δεκέμβριος 21, 2015.

Ο πρόεδρος της ιρακινής περιφέρειας του Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί, προέβη σε  οδηγίες προς το κόμμα του, ώστε να ετοιμασθεί για να τεθεί ενώπιον του λαού με τη μορφή δημοψηφίσματος η ανεξαρτησία του Κουρδιστάν.


Ο Μπαρζανί που είναι ο ηγέτης του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος,  μεταξύ των μελών και αξιωματούχων του κόμματος ανήγγειλε την έναρξη των συνομιλιών με τα άλλα κόμματα της περιοχής για το δημοψήφισμα της ανεξαρτησίας.

Το τουρκικό δημοσίευμα του «Dunya Bulteni» αναφέρει ότι ο Μπαρζανί όταν επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον τον περασμένο Μάιο είχε συζητήσεις με την αμερικανική ηγεσία κεκλεισμένων των θυρών. Τότε είχε δηλώσει ότι  κάποτε θα γίνει ένα δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν.

Συγκεκριμένα είχε πει: 

« Δεν μπορώ να πω πότε θα γίνει αυτό. Αν, δηλαδή, θα γίνει το επόμενο έτος ή αργότερα, αλλά σίγουρο  είναι ότι η ανεξαρτησία του Κουρδιστάν έρχεται».


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ