Η Ρωσία έχει ματαιώσει προγραμματισμένη εισβολή των Τούρκων στη Λαττάκεια






Δεκέμβριος 17, 2015.

Η Ρωσία κατάφερε ένα συντριπτικό πλήγμα στην Τουρκία, αναγκάζοντάς την,  να ματαιώσει τα σχέδιά της,  για την κατάληψη του βόρειου τμήματος  της Συρίας,  στη Λαττάκεια.

Αυτό αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα και σημειώνει  τα λάθη της Τουρκίας.
 

Τον περασμένο μήνα στο βόρειο τμήμα της Λαττάκειας,  η Τουρκία έκανε ένα μοιραίο λάθος. Χτύπησε το SU-24, τη στιγμή κατά την οποία πετούσε πάνω από τα βουνά των Τουρκμένων της Συρίας.

 Η Άγκυρα υποστήριξε ότι οι Τούρκοι πιλότοι είχαν επανειλημμένα προειδοποιήσει το ρωσικό αεροπλάνο για παραβίαση των τουρκικών συνόρων και οι αρχές διέταξαν να το καταρρίψουν τη στιγμή που ήταν πάνω από το έδαφος της Συρίας.

Από τότε  η αντιπολίτευση στη βόρεια Συρία έκανε φανερά την παρουσία της.

Η Ρωσία με τη σειρά της, χτύπησε εγκαταστάσεις τουρκικών συμφερόντων στη Λαττάκεια, αυξάνοντας συγχρόνως την ένταση των αεροδρομικών επιθέσεων στα βουνά που ζουν οι Τουρκμένοι (Τζαμπάλ αλ Τουρκμενιστάν) και στα σύνορα Συρίας- Τουρκίας.


Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο συριακός στρατός με την ενεργή υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας,  να καταφέρει να αποκρούσει τους ισλαμιστές,  που υποστηρίζονταν από την Τουρκία σε ένα μεγάλο τμήμα του εδάφους, το οποίο βρίσκονταν υπό τον έλεγχο τους,  επί σχεδόν τρία χρόνια.


Χθες η 103η Ταξιαρχία  με την υποστήριξη  εθνικών ομάδων πολιτοφυλακής από τα κόμματα Αλ Μπάαθ και «Μουκαβάμα Σούρι» έχουν καταλάβει πλήρως τα βουνά Τζαμπάλ αλ Νούμπα καθώς και τα σημαντικά υψώματα Σαΐρ αλ Σαχάμπ και το σημείο  793 από το οποίο παρακολουθείται μέρος της επαρχίας της Ιντλίμπ.


Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο τουρκικός στρατός αναγκάστηκε να  μείνει με ‘σφιγμένα δόντια’ και να παρακολουθεί ανήμπορος τις ήττες των Τουρκμένων. 

Έτσι με τον τρόπο αυτόν ο συριακός στρατός με τη βοήθεια της ρωσικής αεροπορίας απελευθέρωσε ένα ακόμη τμήμα των εδαφών που διεκδικούσε η Άγκυρα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ