Το Ιράκ παρουσίασε αποδείξεις συνεργασίας Τουρκίας με Τζιχαντιστές του Ντάες




Δεκέμβριος 23, 2015.

Ο Τζαμπάρ αλ Μαμούρι - διοικητής της ιρακινής εθελοντικής δύναμης, ανακοίνωσε ότι στο κινητό τηλέφωνο ενός μαχητή του Ντάες, βρέθηκαν μηνύματα που στάλθηκαν από την Τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών και πιστεύει ότι είναι απόδειξη ότι η Άγκυρα υποστηρίζει αυτήν την ομάδα των τζιχαντιστών.



Το δημοσίευμα είναι από ρωσικό ‘Σπούτνικ’ που γράφει ότι το κινητό τηλέφωνο είναι του ηγέτη του ‘ισλαμικού κράτους’ στην περιοχή Σαλαντίν, στο βόρειο Ιράκ, που σκοτώθηκε πριν από δύο ημέρες, σύμφωνα με δηλώσεις του Τζαμπάρ αλ Μαμούρι προς την «Σουμερίγια Νιουζ» που έκανε τη Δευτέρα.


Ο αλ Μαμούρι είπε ότι το τηλέφωνο περιείχε μήνυμα προς Τούρκο πράκτορα που τον καθοδηγούσε σε ποιες περιοχές υπάρχουν  ομάδες της τρομοκρατικής οργάνωσης προκειμένου να έρθουν  νέοι μαχητές από την Τουρκία στο Ιράκ.


Το κινητό τηλέφωνο περιέχει, ακόμη, κι άλλες σημαντικές πληροφορίες, οι οποίες δεν αποκαλύφθηκαν και παραχωρήθηκαν σε εξειδικευμένες ομάδες των δυνάμεων ασφαλείας για περαιτέρω έρευνα.


Σημειώνεται ότι ο Ρώσος πρέσβης στη Γαλλία, Αλεξάντερ Ορλόφ, το Νοέμβριο δήλωσε ότι η Τουρκία διαδραματίζει ένα διττό ρόλο στην εκστρατεία κατά του Ντάες, επειδή από μία πλευρά συμμετέχει στην εκστρατεία κατά του Ντάες και από την άλλη συμμετέχει σε δραστηριότητες της τρομοκρατικής ομάδας.


Επίσης, τον περασμένο μήνα, ο πρώην ανώτερος σύμβουλος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ντέιβιντ Φίλιπς δήλωσε ότι η Τουρκία παρέχει υλική υποστήριξη στο Ντάες και ότι η Άγκυρα επειδή έχει ιδεολογική σχέση με τους τρομοκράτες έχουν κοινό εχθρό τους τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ.


Ο ρόλος της Τουρκίας δεν είναι διπλός, υποστηρίζει ανοιχτά τους τρομοκράτες του Ντάες, είπε  ο Φίλιπς, που σήμερα είναι διευθυντής του προγράμματος για την ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα στο πανεπιστήμιο Κολούμπια.


Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία παρέχει υλικοτεχνική υποστήριξη, χρήματα, όπλα και μεταφέρει για περίθαλψη τρομοκράτες στα κρατικά νοσοκομεία της.


Ο Φίλιπς ανέφερε ότι η Τουρκία υποστηρίζει το Ντάες για να απομακρύνει από την εξουσία τον Άσαντ, λόγω της «πνευματικής σύνδεσης» που υπάρχει  μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και των τζιχαντιστών της Τουρκίας.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ