Επεκτείνονται οι ρωσικές κυρώσεις στην Τουρκία




Δεκέμβριος 16, 2015.

Μετά τις πρώτες κυρώσεις, εξαιτίας της κατάρριψης του ρωσικού βομβαρδιστικού από την Τουρκία στα τουρκοσυριακά σύνορα στις 24 Νοεμβρίου,  το Κρεμλίνο ανακοίνωσε νέο πακέτο κυρώσεων που καλύπτει, κυρίως, τον τομέα των υπηρεσιών, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα που επικαλείται τη ρωσική εφημερίδα «Kommersant».


Ο νέος κατάλογος των κυρώσεων έχει  δημιουργηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών και Ανάπτυξης της Ρωσίας  και σε αυτόν συμπεριλαμβάνονται  σημαντικές οικονομικές δραστηριότητες με την Τουρκία.

Σταματούν όλες οι μεταφορές χρημάτων μεταξύ των δύο χωρών και απαγορεύεται στον ιδιωτικό τομέα κάθε οικονομική-εμπορική συνεργασία με την Τουρκία.

Νέες κυρώσεις επιβάλλονται στον τομέα του τουρισμού, αφού δεν επιτρέπεται στους Ρώσους πολίτες,  οι κρατήσεις δωματίων σε  ξενοδοχεία ή καταλύματα, μέσω διαδικτύου.

Έτσι πέρα από τις ξενοδοχειακές υπηρεσίες,  απαγορεύσεις επιβάλλονται στον τομέα της βιομηχανίας ξύλου, στη συνεργασία μεταξύ ιδιωτικών επιχειρήσεων των δύο χωρών και οποιαδήποτε σύναψη εμπορικής συμφωνίας από ιδιώτες των δύο κρατών.

Οι κυρώσεις αναφέρονται και σε ακυρώσεις συμφωνιών που έχουν γίνει μεταξύ ρωσικών και τουρκικών εταιρειών πριν από τις 10 Δεκεμβρίου, ενώ από τώρα και στο εξής, θα ακολουθείται, αυστηρά, το ρωσικό νομικό καθεστώς.

Αυτό σημαίνει, διευκρινίζει το δημοσίευμα, ότι «δεν επιτρέπεται σε μια ρωσική εταιρεία να συνεχίσει τη συνεργασία της με ανάλογη τουρκική, βάσει παλαιότερης συμφωνίας τους».
--




               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ