Boeing και Lockheed Martin παρήγγειλαν κινητήρες πυραύλων από τη Ρωσία




Δεκέμβριος 24, 2015.

Η κοινοπραξία Lockheed Martin Corp και η Boeing Co - United Launch Alliance, παρήγγειλαν είκοσι πρόσθετους κινητήρες ρωσικών πυραύλων RD-180 [РД-180], όπως δημοσίευσε το πρακτορείο Ρόιτερ, επικαλούμενο  εκπρόσωπο της εταιρείας.




Η αντιπρόσωπος της αμερικανικής κοινοπραξίας, Jessica Roig, διευκρίνισε ότι η παράδοση της νέας παρτίδας θα ξεκινήσει αμέσως μετά την πραγματοποίηση της προηγούμενης παραγγελίας των 29 κινητήρων.




Οι ρωσικές μηχανές θα χρησιμοποιηθούν στον αμερικανικό πύραυλο «Άτλας 5» μέχρι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα αναπτύξουν και θα πιστοποιούν τους δικούς τους κινητήρες.




Ο RD-180 χρησιμοποιείται στο πρώτο στάδιο των αμερικανικών πυραύλων.



Ο γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων, Τζον Μακέιν, δήλωσε νωρίτερα ότι παράμετροι του προϋπολογισμού των ΗΠΑ για το 2016, αφαιρούν, προσωρινά, την απαγόρευση αγοράς ρωσικών κινητήρων για πυραύλους, μια εξέλιξη που προσφέρει στη Ρωσία την ευκαιρία να κερδίσει από τις ΗΠΑ πολλά εκατομμύρια δολάρια.




Η Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων το Δεκέμβριο του 2014, στο πλαίσιο των αντι-ρωσικών εμπορικών κυρώσεων για τα γεγονότα στην Ουκρανία, ενέκρινε τροποποίηση  του γερουσιαστή John McCain,  που πρότεινε την μη αγορά από τις ΗΠΑ των ρωσικών πυραυλοκινητήρων RD-180 μέχρι το 2019.




Η εξαίρεση στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας αναφέρεται στην κοινοπραξία της Boeing και Lockheed Martin (ULA) με τη ρωσική εταιρεία « Ενέργκομας» [«Энергомаш»], μέχρι το 2019, σύμφωνα το ρωσικό δημοσίευμα.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ