Έχουν πλάκα οι Σέρβοι- έβαλαν πινακίδα για τα Σκόπια ως ‘FYROM’ αλλά λένε «μακεδονικό» κράτος





Δεκέμβριος 11, 2015.

Δημοσίευμα του σερβικού πρακτορείου Tanjug αναφέρει ότι στο καινούριο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου  «Διάδρομος 10», κοντά στο Βλαντίσιν Χαν, η σερβική κυβέρνηση τοποθέτησε πινακίδα που αναφέρει τα Σκόπια ως ‘πΓΔΜ’-‘BJRM’.


Αυτή η ονομασία προκάλεσε αντιδράσεις από την κυβέρνηση των Σκοπίων και  κάλεσε την Σερβίδα πρέσβειρα  Ντουσάνκα Ντίβιακ Τίμιτς στα Σκόπια για να διαμαρτυρηθεί.

Μάλιστα ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι δεν προτίθεται η κυβέρνησή του να αφαιρέσει την πινακίδα αυτή, γιατί τα Σκόπια ψήφισαν υπέρ της ένταξης του Κοσσυφοπεδίου στην UNESCO.

Καλά όλα αυτά. 

Αλλά το επίσημο πρακτορείο της Σερβίας, το Tanjug στο  θέμα αυτό αναφέρει τις αρχές των Σκοπίων  ως «μακεδονικές αρχές» [makedonskih vlasti].

Και πιο κάτω αναφέρει ότι η «Μακεδονία» [Makedonija] είναι μεταξύ των 92 χωρών που ψήφισαν για το Κοσσυφοπέδιο.

Τελικά τι γίνεται; Ποιον ‘δουλεύουν’ οι Σέρβοι…
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ