Η Άγκυρα ζήτησε παραμονή των Patriot στην Τουρκία




Δεκέμβριος 15, 2015.

Κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, έγινε δεκτή  η παραμονή των πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας Patriot για ακόμη ένα χρόνο στα νότια της χώρας.
 
Η απόφαση ανακοινώθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. 

Θα μεταφερθεί πυραυλικό σύστημα Patriot  από την Ισπανία και θα παραμείνει στην Τουρκία μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2017.

Οι τρεις χώρες του ΝΑΤΟ που μετέφεραν αντιαεροπορικούς πυραύλους Patriot  στην Τουρκία το 2013, δηλαδή η Γερμανία, η Ολλανδία και οι Ηνωμένες Πολιτείες και είχαν τοποθετηθεί σε στρατόπεδα στο Καχραμάνμαρας, στην Γκαζίαντέπ και στα Άδανα, θα τα αποσύρουν όλα,  μέχρι τα Χριστούγεννα. 


Στη θέση της Ολλανδίας θα τοποθετηθεί ισπανικός εξοπλισμός Patriot με τον αντίστοιχο αριθμό Ισπανών χειριστών του στρατού της ιβηρικής χερσονήσου.

Το σύστημα ραντάρ έχει εμβέλεια 105 χιλιομέτρων και είναι ικανό να ελέγχει ακτίνα των χιλιομέτρων αυτών και να εξουδετερώνει οποιαδήποτε πυραυλική απειλή, σημειώνει το δημοσίευμα.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ