Ντιγιαρμπακίρ: Το PKK χτύπησε με βομβιστικό μηχανισμό- 1 Τούρκος λοχίας νεκρός





Δεκέμβριος 23, 2015.

Αυτονομιστές του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος- PKK συνεχίζουν  τις δραστηριότητές τους,  στην περιοχή Σουρ του Ντιγιαρμπακίρ, της νοτιοανατολικής Τουρκίας,  με εκρηκτικό μηχανισμό που είχαν τοποθετήσει σε δρόμο διέλευσης Τούρκων στρατιωτών, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.


Από από την πυροδότηση του εκρηκτικού μηχανισμού σκοτώθηκε  ο λοχίας στρατιωτικής μονάδας, ενώ άλλοι έξι στρατιώτες τραυματίσθηκαν.


Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο κρατικό νοσοκομείο της περιοχής,  το οποίο ανακοίνωσε ότι από τους έξι τραυματίες ο ένας  βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι συγκρούσεις στην περιφέρεια του Ντιγιαρμπακίρ μεταξύ των  τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και των αυτονομιστών του PKK είναι καθημερινές και οι μετακινήσεις των πολιτών στην περιοχή ελέγχονται από τις ένοπλες δυνάμεις.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ