State Department: Πολλοί Αλβανοί από το Κόσοβο εντάχθηκαν στο Ντάες




Δεκέμβριος 17, 2015.

Ο ισλαμικός ριζοσπαστισμός και η συμμετοχή των Αλβανών του Κοσόβου, ανδρών και γυναικών, στις τάξεις του Ντάες (ισλαμικού κράτους) έχει ανησυχήσει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.


Αμερικανοί αξιωματούχοι  αναφέρονται συχνά σε αυτό το πρόβλημα και ζητούν να αντιμετωπισθεί από κοινού, σημειώνει χαρακτηριστικά η εφημερίδα του Κοσόβου, «Zeri».


Ο ύπατος εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ,  Τομ  Γιαζντγκέρντι (Tom Υazdgerdi),
σε συνέντευξή του στην εφημερίδα αναφέρει ότι το Κοσσυφοπέδιο έχει τους περισσότερους τζιχαντιστές στο Ντάες, σε σχέση με τον πληθυσμό του.



Ο ίδιος πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Κοσσυφοπέδιο, ως αναπληρωτής πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών το 2009, δεν είχε παρατηρήσει  σχετικά με την εξάπλωση της ακραίας – εξτρεμιστικής θρησκευτικής ιδεολογίας στους  μουσουλμάνους κατοίκους.


«Είναι πιθανόν, τα οικονομικά και άλλα προβλήματα να έχουν επιδράσει στην εξάπλωση του ριζοσπαστισμού στους νέους. Οπωσδήποτε είναι ένα περίπλοκο θέμα και δεν είναι εύκολο στην επίλυσή του», είπε.


Έχουν καταγραφεί, τουλάχιστον 300 Αλβανοί Κοσοβάροι- πολλοί από αυτούς με τις γυναίκες τους- οι οποίοι έχουν ενταχθεί στην τρομοκρατική ομάδα του Ιράκ και της Συρίας. Επιπλέον, έχουν καταγραφεί, επίσημα,  και πενήντα θάνατοι Κοσοβάρων εξτρεμιστών στα πεδία των μαχών, σημειώνει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ