«Ικανοποιημένοι οι Σύριοι από τα ρωσικά άρματα μάχης T-90»
Δεκέμβριος 14, 2015.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο στρατός της Συρίας ήταν οπλισμένος με μεταχειρισμένα  άρματα μάχης σοβιετικής εποχής, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.Με τα Τ-55, Τ-62, Τ-72, τα πήγαινε καλά στις μάχες, αλλά οι παραδόσεις στους αντάρτες, του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, από τις ΗΠΑ των αντιαρματικών συστημάτων TOW, έχασαν το πλεονέκτημα που είχαν.


 Η έλλειψη προστατευτικού θώρακα και ενεργητικής προστασίας έκανε αναποτελεσματική τη χρήση των τεθωρακισμένων οχημάτων, αφού πάθαιναν μεγάλες ζημιές.


Οι μάχες στη Συρία είναι πολύπλοκες, εναντίον ανταρτών όλων των αποχρώσεων. Η ρωσική ηγεσία συνέστησε την κυβέρνηση της Συρίας να εξοπλισθεί με το εκσυγχρονισμένο άρμα Т-90. 


Έτσι, την περασμένη εβδομάδα, η 4η Μηχανοκίνητη ταξιαρχία του συριακού στρατού οπλίστηκε με τα νέα τεθωρακισμένα οχήματα και τα έστειλε αμέσως στη μάχη.


Το Т-90 είναι εξοπλισμένο με θερμικό τηλεσκόπιο απεικόνισης και «Буран ПА» [‘Μπούραν ΠΑ], που δίνει τη δυνατότητα να εντοπιστούν οι στόχοι με υπέρυθρες ακτίνες και δίνουν ικανό αποτέλεσμα στις πολεμικές επιχειρήσεις.


Οι Σύριοι στρατιώτες με τη χρήση αυτών κινήθηκαν γρήγορα και ευέλικτα και κατάφεραν να καλύψουν όλες τις πλευρές της πόλης Χαν Τούμεν που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Χαλεπίου, κλείνοντας τους τζιχαντιστές από όλες τις πλευρές.


Ένα πλεονέκτημα αυτού του άρματος μάχης είναι ότι πολύ δύσκολα θα υποστεί ζημία και συγχρόνως είναι εξοπλισμένα με σύστημα [ТШУ-1 «Штора-1»], που καταστέλλει τα ηλεκτρονικά συστήματα  ATGM


Επιπλέον, το Τ-90 είναι εξοπλισμένο με σύστημα απομακρυσμένης πυροδότησης των πυρομαχικών που έχουν υψηλή εκρηκτική δράση.


Σε γενικές γραμμές, το αποτέλεσμα της χρήσης των αρμάτων T-90 στη Συρία αποδείχθηκε θετικό.


Αφού, μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, απελευθερώθηκαν επτά χωριά και περικυκλώθηκαν οι ισλαμιστές στην πόλη Τούμεν του Χαν αλ Καράσι, που βρίσκεται στο στρατηγικό αυτοκινητόδρομο Χαλεπίου- Δαμασκού, γράφει το δημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ