Στην Αδριανούπολη εντόπισαν 106 Σύριους στριμωγμένους σε βουλγαρικό φορτηγό




Ιανουάριος 16, 2016.

Οι τουρκικές αρχές εντόπισαν σε φορτηγό αυτοκίνητο με πινακίδες Βουλγαρίας 106 Σύριους, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν 45 παιδιά.



Η νταλίκα ήταν γεμάτη και ο κόσμος στριμωγμένος και σε πολλές περιπτώσεις ο ένας πάνω στον άλλον, σύμφωνα με πληροφορίες από τη βουλγαρική ιστοσελίδα ‘Ροδόπη 24’.


Το νόμιμο εμπόρευμα που μετέφερε το φορτηγό ήταν οικοδομικά υλικά και είχε αναχωρήσει από την Κωνσταντινούπολη για πόλη της Βουλγαρίας.


Ο εντοπισμός έγινε όταν η τουρκική τροχαία σταμάτησε για έλεγχο λίγο πριν από τα βουλγαρικά σύνορα. Το φορτηγό οδηγήθηκε εκτός της εθνικής οδού και έγινε έλεγχος.


Οι παράνομοι μετανάστες βρέθηκαν στο πίσω μέρος των οικοδομικών υλικών και καλυμμένοι με μουσαμάδες. 


Το φορτηγό που είχε πινακίδες από τη Στάρα Ζαγκόρα κατασχέθηκε και ο οδηγός συνελήφθη. Συνελήφθησαν ακόμη άλλα πέντε άτομα, που φέρονται ως διακινητές, δύο από τους οποίους είναι Βούλγαροι. Το τουρκικό δικαστήριο θα αποφασίσει για την τύχη τους.


Οι πρόσφυγες οδηγήθηκαν για ιατρικές εξετάσεις  και θα μεταφερθούν κατόπιν στο προσφυγικό στρατόπεδο ‘Τούντζα’, κοντά στην Αδριανούπολη.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ