Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη χτύπησαν 1097 στόχους σε δέκα ημέρες




Ιανουάριος 11, 2016.

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν 1097 στόχους τρομοκρατών σε δέκα επαρχίες της Συρίας και έχουν εμπλακεί σε 311 μάχες από τις αρχές του 2016, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο της Ρωσίας.


«Τα ρωσικά μαχητικά έχουν χτυπήσει προπύργια των τρομοκρατών στη Συρία. Υποστηρίξαμε 311 μάχες και καταστρέψαμε τουλάχιστον 1097 στόχους στις επαρχίες Χαλεπίου, Λαττάκεια, Χομς, Δαμασκό, Ντέιρ εζ Ζορ, Χασάκα και Ράκα», ανέφερε ο ανώτερος αρχηγός των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, Σεργκέι Ρουντσκόϊ, προσθέτοντας ότι «οι τρομοκράτες από τις επιθέσεις αυτές είχαν μεγάλες απώλειες».


Τον τελευταίο ενάμισι μήνα απελευθερώθηκαν περισσότερες από 150 πόλεις και χωριά με την υποστήριξη που παρέχει η ρωσική πολεμική αεροπορία στο συριακό στρατό.


«Τον Δεκέμβριο του 2015, οι εξτρεμιστές εκδιώχθηκαν από 134 πόλεις και χωριά καθώς και άλλα 19 το νέο έτος. Οι μεγαλύτερες επιτυχίες σημειώθηκαν στις περιοχές Χαλεπίου, Λαττάκειας, Χάμα, Χομς και Ράκα», είπε ο Ρουντσκόϊ.


Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στρέφονται, κυρίως, εναντίον των υποδομών της τρομοκρατίας, σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, σε μεγάλες ομάδες ανταρτών και σε στρατιωτικό εξοπλισμό. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα αποτελεσματικής υποστήριξης στις μονάδες του συριακού στρατού και των πατριωτικών ομάδων της αντιπολίτευσης που μάχονται κατά του Ντάες στο έδαφος της Συρίας.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ