Τουρκία: Συνελήφθησαν 21 ακαδημαϊκοί για κριτική στις στρατιωτικές επιθέσεις κατά Κούρδων ανταρτών






Ιανουάριος 15, 2016.

Οι τουρκικές αρχές έχουν θέσει υπό κράτηση 21 ακαδημαϊκούς οι οποίοι υπέγραψαν δήλωση στην οποία καταδικάζεται η στρατιωτική δράση εναντίον των Κούρδων ανταρτών, αναφέρει η ρωσική «kp» επικαλούμενη  το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.


Η απόφαση για την υπογραφή έλεγε μεστά ότι «Εμείς δεν θα γίνουμε μέρος ενός εγκλήματος» και υπεγράφη  από 1128 διανοητές, Τούρκους και ξένους.


Η απόφαση για τη δίωξη των Τούρκων διανοουμένων  ελήφθη από το Ανώτερο Συμβούλιο του Υπουργού Παιδείας της Τουρκίας.


Τους προσάπτουν την κατηγορία ότι η ενέργειά τους αυτή έγινε για να «ταπεινώσουν τον τουρκικό λαό και το τουρκικό κράτος» και επιπλέον ότι προωθούν με τη στάση τους την τρομοκρατία.


Το ρωσικό δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη Σύνοδο Κορυφής των G20 στην Αττάλεια,  είχε δηλώσει ότι η Άγκυρα σε καμία περίπτωση δεν συμφωνεί με την υποστήριξη προς το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα,  που το καθόρισε ως μια τρομοκρατική οργάνωση, όπως επίσης και το κουρδικό  κόμμα της Συρίας, «Δημοκρατική Ένωση»,  που η Άγκυρα το θεωρεί παρακλάδι του PKK.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ