Η Βουλγαρική κυβέρνηση διαθέτει ακόμη 30 εκατ. για νέο φράχτη στα σύνορα με Τουρκία




Ιανουάριος 27, 2016.

Η βουλγαρική κυβέρνηση ενέκρινε πρόσθετες δαπάνες στον προϋπολογισμό για το 2016 που ανέρχονται στα 34,1 εκατομμύρια Λέβα, αφορούν τη συνέχιση της κατασκευής του φράχτη κατά μήκος των βουλγαρο-τουρκικών συνόρων στις επαρχίες Μπουργκάς, Χάσκοβο και Γιάμπολ.


Πέρυσι για το σκοπό αυτό είχε διαθέσει άλλα 30 εκατ. λέβα.

Η εγκατάσταση του φράχτη θεωρείται θεμελιώδους σημασίας για την αντιμετώπιση της συνεχούς αυξανόμενης ροής  των μεταναστών καθώς των πιέσεων στα σύνορα της Βουλγαρίας με την Τουρκία, που είναι  ισχυρές από τους μετανάστες. Η χώρα επιδιώκει να προστατεύσει τα σύνορα της, τα οποία είναι και σύνορα της ΕΕ, αναφέρει στο δελτίο Τύπου η κυβέρνηση.


Ο φράχτης συνολικά θα καλύπτει πάνω από 132 χιλιόμετρα από τα οποία τα 33 βρίσκονται στην περιοχή του Χάσκοβο, τα 35 στην περιοχή του Γιάμπολ και τα 64 στην περιοχή του Μπουργκάς.


Σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών, Ρουμιάνα Μπατσάροβα, μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουν χτισθεί τα βασικά τμήματα του φράχτη κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία.


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ