Η Ιταλία εμποδίζει την εκταμίευση προς την Τουρκία των 3 δις ευρώ για τους πρόσφυγες




Ιανουάριος 14, 2016.

Η Ιταλία εμποδίζει την εφαρμογή του σχεδίου παροχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία των τριών δισεκατομμυρίων ευρώ ως ενίσχυση σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια της Άγκυρας στην αντιμετώπιση της εισροής μεταναστών στην Ευρώπη από τη Μέση Ανατολή, όπως σημειώνει η ρωσική εφημερίδα «Νεζαβισίμαγια Γκαζέτα».


«Μόνο ένα κράτος- μέλος της ΕΕ, εξακολουθεί να αντιτίθεται στην κατανομή κονδυλίων στην Τουρκία και αυτή είναι η Ιταλία», αναφέρει το δημοσίευμα επικαλούμενο πηγές της εφημερίδας.


Στη Σύνοδο Κορυφής στις 29 Νοεμβρίου, η ΕΕ ενέκρινε προσωρινά το σχέδιο ενίσχυσης προς την Τουρκία, με € 3 δις για την κάλυψη των ανθρωπιστικών αναγκών των προσφύγων.


Τώρα φαίνεται ότι η ΕΕ αρχίζει να υποχωρεί, σημειώνει η εφημερίδα επικαλούμενη Ευρωπαίο διπλωμάτη.


«Πρέπει επειγόντως να αντιμετωπισθεί αυτό το πρόβλημα, ώστε η ΕΕ να είναι αξιόπιστος εταίρος στις διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα για την εμπόδιση της μεταναστευτικής ροής», είπε ο διπλωμάτης.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ