Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας: Για τις ΗΠΑ είναι ασήμαντος ο θάνατος 49 αμάχων στη Συρία




Ιανουάριος 15, 2016.


 Κατά τον σχεδιασμό κάθε αεροπορικής επίθεσης στη Συρία, η διοίκηση για βομβαρδισμούς της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, συμφωνεί  σε κάποιους στόχους, εφ’ όσον ο αριθμός των αμάχων είναι μικρότερος από 50, γράφει η ρωσική εφημερίδα «Κομσομόλσκαγια Πράβντα», ανταποδίδοντας στις πρόσφατες δημοσιεύσεις για θανάτους αμάχων από ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη στη Συρία.



Το δημοσίευμα επικαλείται  δηλώσεις του εκπροσώπου του Υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγου Ιγκόρ Κονασένκοφ, ο οποίος αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα των δυτικών  μέσων ενημέρωσης που σχολίασαν τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Πενταγώνου.


«Οπωσδήποτε υπάρχει μεγάλη διαφορά με εμάς. Τα αεροσκάφη μας όταν δουν ότι υπάρχει πιθανότητα απωλειών μεταξύ των αμάχων, ούτε καν σκέφτονται να κάνουν αεροπορικές επιθέσεις», είπε ο Κονασένκοφ.



Σύμφωνα με τον ίδιο, πριν από κάθε προγραμματισμένη επιχείρηση πλήξης  στόχων των τρομοκρατών, η ρωσική αεροπορία ελέγχει προσεκτικά τις πληροφορίες για τις συνέπειες ενός βομβαρδισμού.


«Πρέπει να διασταυρωθούν δεκάδες δεδομένα, από πολλές πηγές, ώστε να επιβεβαιωθεί ότι δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος για τους άμαχους, διαφορετικά δεν πραγματοποιείται η επίθεση», σημειώνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ