Οι Ιρανοί καταναλώνουν 60 εκατ. λίτρα …αλκοόλ κατ’ έτος




Ιρανές σε εστιατόριο στο κέντρο της Τεχεράνης

Ιανουάριος 2, 2016.

Τεχεράνη.

Η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών στο Ιράκ έχει ξεπεράσει τα 60 εκατομμύρια λίτρα κατ’ έτος, παρά το γεγονός ότι το αλκοόλ απαγορεύεται στη χώρα, σύμφωνα με έρευνα επιτροπής που δημιουργήθηκε για τον σκοπό αυτόν, από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.



Τα ευρήματα της έρευνας αποκαλύπτουν  μια αύξηση της κοινωνικής 'εκτροπής', σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιτροπής Ρούσμπεχ Καρνούνι, όπως σημειώνει το ιρανικό πρακτορείο ISNA.


Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις και η κατανάλωση αλκοόλ έχει απαγορευθεί στην Ισλαμική Δημοκρατία. Η τιμωρία για τους παραβάτες  αρχίζουν από βαριά πρόστιμα και φθάνουν μέχρι μαστίγωμα.


Ωστόσο, η πρόσφατη έρευνα του ιρανικού υπουργείου έδειξε ότι οι πολίτες δεν πτοούνται από τις συνέπειες των παραβάσεων.


Η ιρανική μαύρη αγορά είναι γεμάτη με ένα ευρύ φάσμα αλκοολούχων ποτών, τα οποία πωλούνται σε πολύ υψηλές τιμές.


Αν και πολλοί κάτοικοι της χώρας αυτής,  κυρίως αυτοί που ζουν στην επαρχία, φροντίζουν να παράγουν τα δικά τους παράνομα οινοπνευματώδη ποτά ή κρασιά,  στα σπίτια τους.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ