Σινά: Συγκρούσεις αιγυπτιακού στρατού – τρομοκρατών- 87 νεκροί




Ιανουάριος 5, 2016.

Ο αιγυπτιακός στρατός άρχισε από το Σάββατο αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη χερσόνησο Σινά.


 Η στρατιωτική εξόρμηση τελείωσε σήμερα και σύμφωνα με ανακοίνωση των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων σκοτώθηκαν 87 τρομοκράτες ισλαμιστές σε μάχες στο βόρειο και στο κεντρικό Σινά.


Ο αιγυπτιακός στρατός αντιμετώπισε την τρομοκρατική ομάδα  των «Υπερασπιστών της Ιερουσαλήμ» που διακατέχεται από την ίδια ιδεολογία με το Ντάες.


Η τρομοκρατική αυτή οργάνωση είχε δηλώσει πίστη στο Ντάες και έχει αναλάβει την ευθύνη για τις περισσότερες επιθέσεις κατά των δυνάμεων ασφαλείας στη Χερσόνησο αλλά και σε άλλα μέρη της Αιγύπτου.


Σκοπός της οργάνωσης είναι να αποκτήσει τον έλεγχο του Σινά και να επιβάλλει το νόμο της Σαρία. 


Σύμφωνα με το αραβικό δημοσίευμα, οι επιθέσεις των τρομοκρατών κατά του αιγυπτιακού στρατού  κλιμακώθηκαν έντονα μετά την ανατροπή του προέδρου της Αιγύπτου το 2013, που ήταν μέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Οι τρομοκράτες έχουν σκοτώσει μέχρι τώρα αρκετούς Αιγυπτίους, στρατιωτικούς, αστυνομικούς και πολίτες.


--
                    

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ