Ο Ούγγρος πρωθυπουργός ζητά να μπει φράχτης στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας





Ιανουάριος 8, 2016.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ανεγείρει μια νέα αμυντική γραμμή κατά μήκος των βορείων συνόρων της Ελλάδας, διότι η συμφωνία με την Τουρκία δεν είναι αρκετή για να αποτρέψει  τους εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες  που εισέρχονται στην Ευρώπη.


Αυτό ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν,  όπως αναφέρει το «Reuters» και το αναδημοσιεύει  το βουλγαρικό πρακτορείο.

Ο Όρμπαν κερδίσει την  υποστήριξη του λαού της  Ουγγαρίας, λόγω της σθεναρής στάσης του για τη μετανάστευση, από την αρχή της μεταναστευτική ροής.

 Η κυβέρνησή του έχει κατασκευάσει φράχτη κατά μήκος των νότιων συνόρων της χώρας, για την αποτροπή των μεταναστών  και των αιτούντων άσυλο, που προσπαθούν να ξεφύγουν  από τον πόλεμο και τη φτώχεια στη Μέση Ανατολή και την Ασία. 

Ο φράχτης που δημιούργησε έτυχαν δριμείας κριτικής- αρχικά- από τους εταίρους της Ουγγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά, κατόπιν,  σε ορισμένες χώρες όπως η Σλοβενία και η Αυστρία, άρχισαν να μιμούνται το έργο του.

 Ενώ άλλες χώρες έχουν εφαρμόσει  συνοριακούς ελέγχους εντός του χώρου Σένγκεν,  για την αντιμετώπιση της εισροής  των μεταναστών. 

Ο Όρμπαν τόνισε ότι η Γερμανία, η οποία φιλοξενεί, πλέον,  πάνω από 1 εκατ. μετανάστες, πρόσφατα έκανε στροφή  προς την "κοινή λογική", δηλαδή στην επιβράδυνση της  πλημμυρίδας των μεταναστών.


Αλλά ο Όρμπαν τόνισε ότι μοναδική λύση στο πρόβλημα,  είναι ο αποκλεισμός της εισόδου των μεταναστών.

«Νομίζω ότι το επόμενο προπύργιο που χρειαζόμαστε για να οικοδομήσουμε, βρίσκεται στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας», είπε ο Όρμπαν σε συνέντευξη του στην ουγγρική Εθνική Ραδιοφωνία.

Είπε ότι η Βουλγαρία θα πρέπει να ενταχθεί στις χώρες Σένγκεν, ενώ στα Σκόπια πρέπει να δοθεί οικονομική και, ίσως,  άλλη υποστήριξη για την ενίσχυση των συνόρων τους.

"Δεν νομίζω ότι η συμφωνία με την Τουρκία είναι αρκετή από μόνη της», είπε ο Όρμπαν.

Τον Οκτώβριο, η ΕΕ πρόσφερε στην Τουρκία 3 δις. ευρώ σε βοήθεια, και τη διευκόλυνση της μετακίνησης των Τούρκων πολιτών στην ΕΕ καθώς  και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας στην Ένωση, με αντάλλαγμα τη βοήθειά της,  να αποτρέψει τη ροή των μεταναστών προς την Ευρώπη. 

«Είναι θετικό το γεγονός ότι η Τουρκία υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει μια γραμμή άμυνας εκεί, αλλά πρέπει να οικοδομήσουμε τη δική μας, με τους αντιπροσώπους μας στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας  για να σταματήσει, όχι να επιβραδυνθεί, η μετανάστευση», τόνισε Όρμπαν.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ