Η Ουάσιγκτον αρνείται τη μεταφορά στρατευμάτων στο συριακό αεροδρόμιο Ρμελάν




Ιανουάριος 26, 2016.

Η Ουάσιγκτον αρνείται την εγκυρότητα των δημοσιευμάτων που διέρρευσε από τους κύκλους της αντιπολίτευσης της Συρίας, ότι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν μεταφερθεί στο αεροδρόμιο Ρμελάν στην επαρχία Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία, σημειώνει η συριακή ‘Τέλεγκραφ’.




Στο θέμα αυτό ο συνταγματάρχης Πατρίκ Ράιντερ, εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, είπε ότι «οι δημόσιες δηλώσεις ότι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν μεταφέρει στρατό σε συριακό αεροδρόμιο δεν αντιστοιχούν στην αλήθεια, ο αριθμός των στρατευμάτων μας εκεί είναι αρκετά περιορισμένος».



Πρόσθεσε ότι «οι δυνάμεις μας στη Συρία εργάζονται για την εκτέλεση των καθηκόντων που ανακοίνωσε νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ».



Και συνέχισε: «Οι δυνάμεις που δραστηριοποιούνται στη Συρία αναζητούν τρόπους για να συνεχισθεί η βελτίωση της αποτελεσματικότητας των στρατιωτικών προμηθειών μας και η αποθήκευσή τους».



Η απάντηση ήρθε κυρίως σε δημοσίευμα του αμερικανικού ‘Stratfor που περιγράφεται από πολλούς ως ‘μυστική σέκτα’ της CIA, το οποίο δημοσιεύθηκε στις 22 Ιανουαρίου παρουσιάζοντας δορυφορικές εικόνες του αεροδρομίου Ρμελάν της Συρίας και έγραφε ότι μεταφέρθηκαν εκεί  ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ.



Οι δορυφορικές εικόνες του ‘Stratfor  επιβεβαίωσαν ότι το αεροδρόμιο [που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Κούρδων ανταρτών] έχει βελτιωθεί και επεκταθεί ο διάδρομός του στα 1315 μέτρα από τα 700 μέτρα που ήταν πριν, γράφει το συριακό δημοσίευμα.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ