Λιβύη: Οι Ισλαμιστές του Ντάες επιτέθηκαν πάλι στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις




Ιανουάριος 21, 2016.

Τζιχαντιστές του Ντάες επιτέθηκαν σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Λιβύης στην πόλη Ρας Λανούφ. Τουλάχιστον δύο δεξαμενές πετρελαίου της εταιρείας ‘Χαρούτζ Όιλ» καίγονται, όπως ανέφερε αξιωματούχος της πόλης που εργάζεται για την κυβέρνηση που έχει έδρα το Τομπρούκ.



 Η επίθεση των τζιχαντιστών, σύμφωνα το δημοσίευμα, που επικαλείται το Ρόιτερ, έγινε στον αγωγό πετρελαίου από το Αμάλ στον τερματικό σταθμό Σίντρα. Ξέσπασαν συγκρούσεις  μεταξύ των Ισλαμιστών και των δυνάμεων ασφαλείας της Λιβύης και έπειτα από ώρες οι  επιτιθέμενοι υποχώρησαν.


Το ‘Ισλαμικό Κράτος’ έχει πραγματοποιήσει αλλεπάλληλες επιθέσεις κοντά στην Ρας Λανούφ από την αρχή του μήνα.

 Η τρομοκρατική ομάδα απείλησε ότι θα προβεί και σε άλλες επιθέσεις για να καταλάβει  τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Βίντεο που ανάρτησαν οι τζιχαντιστές σε κοινωνικό δίκτυο που χρησιμοποιείται από την ομάδα,  ο Αμπού Αμπντελ Ραχμάν αλ Λίμπι, εκπροσωπώντας το ‘Ισλαμικό κράτος’ ανέφερε:
 «Σήμερα το λιμάνι της Σίντρας και του Ρας Λανούφ, αύριο η Μάρσα Μπρέγκα και στη συνέχεια το Τομπρούκ, η Σαρίρ και το Τζαλάλ αλ Κούφρι», υπονοώντας την ολοκληρωτική κατοχή της Λιβύης από τους τζιχαντιστές.

Σημειώνεται ότι στις συγκρούσεις μεταξύ του Ντάες και των δυνάμεων ασφαλείας που φρουρούν  τις εγκαταστάσεις πετρελαίου της Λιβύης, που έγιναν πριν από δύο εβδομάδες στην Σίντρα και στη Ρας Λανούφ, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 18 φύλακες και κάηκαν επτά δεξαμενές πετρελαίου.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ