Βιασμοί γυναικών από μετανάστες και στη Σουηδία




Ιανουάριος 9, 2016.

Τουλάχιστον 15 νέες γυναίκες  υπέβαλλαν καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις από ομάδες μεταναστών στην πόλη Καλμάρ της Σουηδίας, κατά την παραμονή του νέους έτους, όπως ανέφερε σήμερα η σουηδική αστυνομία, μετά το σάλο που έγινε από παρόμοια περιστατικά από μετανάστες σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.



Ο εκπρόσωπος της σουηδικής αστυνομίας Johan Brun,  ανέφερε ότι την Παρασκευή μια ομάδα ανδρών βρισκόμενοι σε έναν χώρο γιορτής άρχισαν να τις πιέζουν (στριμώχνουν)  με άσεμνες διαθέσεις. Ο εκπρόσωπος δεν επεκτάθηκε σε πράξεις βιασμών, αλλά τόνισε ότι οι γυναίκες τρομοκρατημένες έσπευσαν στο αστυνομικό τμήμα.


Η σουηδική αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει τους υπόπτους στους χώρους των μεταναστών με τη βοήθεια διερμηνέων.


Όταν ρωτήθηκε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας για ομοιότητες με τις επιθέσεις που έλαβαν χώρα  σε ευρωπαϊκές πόλεις, δήλωσε:
« Ξέρουμε τι συνέβη σε αυτές, εμείς εστιάζουμε την έρευνά μας για το τι συνέβη στην Καλμάρ», είπε χαρακτηριστικά αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι δράστες πρέπει να συλληφθούν, γράφει το αραβικό δημοσίευμα.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ