Οδηγός συμπεριφοράς τρομοκρατών στη Δύση- «να είστε ξυρισμένοι και φοράτε σταυρό στο λαιμό σας!»




Ιανουάριος 12, 2016.

Το Ντάες ή «Ισλαμικό κράτος» κοινοποίησε έναν ‘οδηγό’ συμπεριφοράς στα μέλη του, τα οποία έχουν εντολή να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στη Δύση.
 

 Όταν ζουν στις δυτικές χώρες οφείλουν να προσποιούνται τους χριστιανούς και να ζουν σύμφωνα με τον δυτικό κανόνα.


Το εγχειρίδιο συμπεριφοράς έχει μεταφρασθεί στα αγγλικά και πρόκειται για μια αναβαθμισμένη έκδοση του αρχικού κειμένου που είχε συνταχθεί, παλαιότερα, από την Αλ Κάιντα.



Συμβουλεύει και δίνει οδηγίες στους λεγόμενους «μοναχικούς λύκους», αλλά και στα μικρά ισλαμικά κύτταρα, όταν πρόκειται να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις.



Ο Οδηγός έχει 12 κεφάλαια σε 64 σελίδες, που καθοδηγεί τους εξτρεμιστές πως πρέπει να μπαίνουν στο Διαδίκτυο, για να μην γίνουν αντιληπτοί και πώς πρέπει να αποφεύγουν τις εφαρμογές των κινητών για να μην εντοπισθούν.



Το σερβικό πρακτορείο Τανγιούγκ που επικαλείται τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail»,  σημειώνει ότι  τον περασμένο Ιούνιο είχε κυκλοφορήσει μεταξύ των εξτρεμιστών και ένα εγχειρίδιο «Κατασκευής Αυτοσχέδιων Βομβών» καθώς και τη χρήση πυροβόλων όπλων.



Μεταξύ των άλλων, γινόταν αναφορά, πως μπορεί κάποιος να παγιδεύσει με εκρηκτικά ένα αυτοκίνητο, αλλά και να διατηρήσει την ανωνυμία του χρησιμοποιώντας Smartphone.



Το ανησυχητικό για υπηρεσίες ασφαλείας είναι, ότι παροτρύνει τους εξτρεμιστές στη Δύση, να ξυρίσουν τη γενειάδα τους, να φορούν δυτικά ρούχα και φέρουν στο λαιμό αλυσίδα με σταυρό.



«Επιτρέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις να φορέσετε μια αλυσίδα με σταυρό. Όπως γνωρίζετε, οι Χριστιανοί (ακόμη και οι άθεοι Δυτικοί χριστιανικής καταγωγής) φορούν στο λαιμό τους μικρές αλυσίδες με σταυρούς. Ωστόσο, δεν πρέπει να έχετε σταυρούς όταν έχετε στο διαβατήριο μουσουλμανικό όνομα, γιατί τότε αυτό θα θεωρηθεί ύποπτο», γράφει ο Οδηγός.



--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ