Ο τουρκικός στρατός χτίζει τείχη από μπετόν και σκάβει χαρακώματα στη Συρία





(Τίτλος δημοσιεύματος πρακτορείου Tass): Διπλωμάτης: Ο τουρκικός στρατός χτίζει τείχη από μπετόν και σκάβει  χαρακώματα στη Συρία




Ιανουάριος 31, 2016.

Η Τουρκία έχει εισέλθει στην επικράτεια  της Συρίας με μηχανοκίνητες μονάδες του στρατού και χτίζει τείχη από μπετόν και σκάβει χαρακώματα, καθώς συνεχίζει να παρέχει βοήθεια στους τρομοκράτες, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.



Το δημοσίευμα επικαλείται δηλώσεις του επιτετραμμένου της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, Μούνζερ Μούνζερ στα Ηνωμένα Έθνη και σε επιστολή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας και το Γενικό Γραμματέα Μπαν Κι μουν.


Σύμφωνα με το διπλωμάτη, στο τέλος του 2015, μηχανοκίνητες μονάδες του τουρκικού στρατού εισήλθαν στο έδαφος της Συρίας, κατευθύνθηκαν προς το χωριό Ντέιρ Γκούσν (περιοχή Τζαβάντοβ), στο χωριό Μπουστάν (περιοχή Μαλίκ), περιοχή Αμπου Ρακίνα (Ρας αλ Άιν) και βόρεια της Αμάνα σο χωριό Σεΐχ Μανσούρ (περιφέρεια Ντιρμπασίγια) και εκεί έχει κάνει διάφορα κατασκευαστικά έργα», όπως σημειώνει το Μούνζερ.


Ο ίδιος ειδικότερα αναφέρει ότι στην πόλη της Χαρίμ, στη βόρεια επαρχία της Ιντλίμπ, ο τουρκικός στρατός ‘έσκαψε μια τάφρο πλάτους 4 μέτρων και βάθους 8 μέτρων’ και στην πόλη Ρας αλ Άιν και στις γύρω περιοχές έχουν ανεγερθεί τείχη ύψους 6 μέτρων από μπετόν.


Οι ισχυρισμοί του διπλωμάτη είναι ότι η τουρκική κυβέρνηση ‘συνεχίζει να παρέχει διάφορα είδη στρατιωτικών υλικών, υλικοτεχνική και οικονομική υποστήριξη για την ανάληψη δράσης των τρομοκρατικών ομάδων των Τουρκμένων της Συρίας.


«Οι αξιωματικοί του τουρκικού στρατού και οι μυστικές υπηρεσίες ‘τακτικά παρακολουθούν’ την κατάρτιση των Τουρκμένων μαχητών σε στρατόπεδα».


Επιπλέον, η Άγκυρα, παρέχει βοήθεια σε ξένους τρομοκράτες που εισέρχονται στο έδαφος της Συρίας, παρέχοντας στέγη και ιατρική περίθαλψη στο έδαφος της, όπου έχει καθιερώσει στρατόπεδα εκπαίδευσης τρομοκρατών, σύμφωνα με τον Μούνζερ.


Ο επιτετραμμένος στα Ηνωμένα Έθνη ζητά από το Συμβούλιο Ασφαλείας να «αναλάβει την ευθύνη» και να συγκρατήσει τη δράση της Άγκυρας «για τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας», σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο Tass.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ