Το Ισραήλ υποδέχεται το πέμπτο υποβρύχιο του




Ιανουάριος 13, 2016.

Ιερουσαλήμ.

 Το Ισραήλ διοργανώνει επίσημη τελετή στη βάση του Σώματος των Πεζοναυτών στο λιμάνι της Χάιφα, τις επόμενες ώρες για την υποδοχή του πέμπτου υποβρυχίου που παραλαμβάνει από τα ναυπηγεία του Κιέλου της Γερμανίας, γράφει  το αραβικό δημοσίευμα του ‘αλ Σαμπίμπα’.


Το υποβρύχιο απέπλευσε τον περασμένο μήνα με πλήρωμα 50 ναύτες και με Ισραηλινό κυβερνήτη.  Έχει διανύσει απόσταση 3.000 μιλίων στην πορεία του προς τη Χάιφα.


Χθες, το υποβρύχιο σταμάτησε τη μηχανή του, σε απόσταση 256 μιλίων από τις ακτές του Ισραήλ, προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στο ισραηλινό υποβρύχιο που βυθίστηκε σε εκείνο το σημείο το 1968, παρασύροντας μαζί του και τα 69 μέλη του πληρώματος.



Το δημοσίευμα σημειώνει ότι  το υποβρύχιο είναι μήκους 68 μέτρων- μεγαλύτερο από τα προηγούμενα που είναι 57,5 μέτρα-  και επιτρέπει στο Ισραήλ να ανταποκριθεί σε περίπτωση  πυρηνικής επίθεσης.



Οι δυνατότητες και ο εξοπλισμός του υποβρυχίου τελεί υπό πλήρη μυστικότητα, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.



Έχει μεγάλες δυνατότητες παραμονής υπό την επιφάνεια του εδάφους με αποθήκευση μεγάλων ποσοτήτων υδρογόνου και οξυγόνου.



Η αραβική αναφορά επισημαίνει ότι το Ισραήλ περιμένει και την άφιξη του έκτου υποβρυχίου από τη Γερμανία σε τρία χρόνια (το 2019). Σύμφωνα με πληροφορίες,  μεγάλο μέρος του κόστους των υποβρυχίων προς το Ισραήλ έχει αναλάβει η Γερμανία, ως δωρεά προς το εβραϊκό κράτος.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ