Σκόπια: Σύντομη συνάντηση Κοτζιά- Ποπόσκι στις Βρυξέλλες




Ιανουάριος 18, 2016.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ποπόφσκι, είχαν σήμερα σύντομη συνάντηση στις Βρυξέλλες.


Η συνάντηση των δύο υπουργών πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες συζήτησαν τη διαφορά του ονόματος και τις πρόσφατες εξελίξεις στην κρίση των προσφύγων. Επίσης, συζητήθηκαν οι πρόσφατες εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην FYROM σχετικά με τη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού από τα πολιτικά κόμματα.

Είναι η δεύτερη συνάντηση Κοτζιά και Ποπόφσκι μέσα σε ένα μήνα.
Σημειώνεται ότι ο Ποπόφσκι επισκέφθηκε την Αθήνα μόλις πριν από ένα μήνα, στις 18 Δεκεμβρίου, και συζήτησαν με τον Κοτζιά όλα τα  θέματα που ενδιαφέρουν τα δύο μέρη.

Η συνάντηση έρχεται, ακόμη,  δύο εβδομάδες μετά την επίσκεψη του ηγέτη του DUI, Αλί Αχμέτι, στην  Αθήνα, στο  ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. 

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ