Η γαλλική πολεμική αεροπορία έπληξε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Ράκα




Ιανουάριος 2, 2016.

Αεροσκάφη  της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας έπληξαν το βράδυ της Πρωτοχρονιάς πετρελαϊκές εγκαταστάσεις κοντά στη συριακή πόλη Ράκα, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο  των τρομοκρατών του Ντάες, όπως δήλωσε αργά τη νύχτα ο Γάλλος υπουργός Άμυνας, Ζαν Ιβ Λε Ντριάν.



« Μόλις ελήφθησαν οι πληροφορίες για την επιχείρηση που διεξήχθη το βράδυ εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων. Θα συνεχίσουμε να ενεργούμε με τον τρόπο αυτόν», γράφει το ρωσικό Ίντερφαξ, επικαλούμενο δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Άμυνας σε δηλώσεις  που έκανε στην Ιορδανία, την οποία επισκέπτεται.


Οι αεροπορικές επιθέσεις  έγιναν από τα γαλλικά πολλαπλού ρόλου «Mirage 2000».


Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι και ο συνασπισμός που βρίσκεται υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, πραγματοποίηση επιθέσεις χθες χτυπώντας 20 στόχους των τρομοκρατών σε Ιράκ και Συρία.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ