Η Ρωσία δημιουργεί πρόγραμμα πατριωτικής εκπαίδευσης




Ιανουάριος 3, 2016.

Ο επικεφαλής της ρωσικής κυβέρνησης, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ενέκρινε Πρόγραμμα για την Πατριωτική Εκπαίδευση των πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την περίοδο 2016-2020.



Το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης του προγράμματος για πέντε χρόνια, υπερβαίνει τα 1,66 δισεκατομμύρια ρούβλια, από τα οποία τα 1,57 είναι από τον κρατικό προϋπολογισμό, σύμφωνα με το Ίντερφαξ.


Με τα χρήματα αυτά έχει σχεδιασθεί να δημιουργηθεί ένα σύστημα πατριωτικής εκπαίδευσης των πολιτών, που αφορά τις σημερινές προκλήσεις και τα καθήκοντα  της χώρας όπως απορρέουν από αυτές, αλλά και στη γνώση της κοινωνικής και ηλικιακής δομής της ρωσικής κοινωνίας, όπως αναφέρεται.


Συντονιστής του προγράμματος είναι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για Θέματα Νεολαίας, η οποία υπέβαλε τη σχετική έκθεση στην κυβέρνηση.


Τα μαθήματα


Μεταξύ των μαθημάτων του προγράμματος  είναι η ανάπτυξη του ενδιαφέροντος για τη ρωσική λογοτεχνία, τη μουσική, τις καλές τέχνες, τις ανθρωπιστικές επιστήμες και τις φυσικές και γεωγραφικές επιστήμες – που θα προσδώσουν στη νεολαία το αίσθημα της υπερηφάνειας, της ευλάβειας και του σεβασμού στα σύμβολα και την παράδοση του κράτους, καθώς και το σεβασμό στα ιστορικά κειμήλια και τα μνημεία της πατρίδας.


Από το πρόγραμμα της Πατριωτικής Εκπαίδευσης, προβλέπεται η αύξηση των γνώσεων των Ρώσων πολιτών και στρατιωτικών, που θα προσδώσει μελλοντικά ‘υπηρεσίες κύρους’ στις ένοπλες δυνάμεις και στους φορείς επιβολής του νόμου στη χώρα, αλλά και πολίτες ενήμερους για τη θέση της πατρίδας,  όπως σημειώνεται.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ