Σερβία: Κόμμα στο Σάντζακ ζητά αυτονομία






Ιανουάριος 18, 2016.

Νόβι Παζάρ.

Το ‘Κόμμα της Δημοκρατικής Δράσης’ στην περιφέρεια του Σάντζακ, της Σερβίας, διοργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την 7η επέτειο από την παρέμβαση των δυνάμεων των σερβικών αρχών, στα κομματικά γραφεία του κόμματος και την απόπειρα λιντσαρίσματος του επικεφαλής και των υπαλλήλων, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός ατόμου.



Η διαδήλωση έφερε την ονομασία «Δικαιοσύνη για το Σάντζακ». Μίλησαν σημαντικά πρόσωπα της μουσουλμανικής κοινότητας της περιφέρειας αυτής της Σερβίας.


Μεταξύ αυτών ήταν οι τοπικοί άρχοντες, ο βουλευτής Ενίς Ιμάμοβιτς και ο πρόεδρος του κόμματος της Δημοκρατικής Δράσης, Σουλεϊμάν Ουγκλιάνιν.


Ο Ενίς Ιμάμοβιτς, αναφέρθηκε σε αδικίες και εγκλήματα που μέχρι σήμερα δεν έχουν διευκρινισθεί, ζητώντας από την κυβέρνηση να απαντήσει σε αυτά.


Ο Σουλεϊμάν Ουγκλιάνιν μίλησε στο τέλος της συγκέντρωσης. Αναφέρθηκε στη διαφθορά που έχει εξαπλωθεί και στην καταπίεση  των αρχών προς τους επιχειρηματίες της περιοχής και τόνισε ότι εάν συνεχισθεί αυτό το φαινόμενο οι επιχειρηματίες της περιοχής θα μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους,  στη Βοσνία ή στο Κοσσυφοπέδιο.


Ο ίδιος τόνισε ότι μόνο με την αυτονομία της περιοχής του Σαντζάκ θα μπορέσουν να εξαλειφθούν οι καταπιέσεις.


Απευθυνόμενος στους συγκεντρωθέντες είπε:

 «Σας εύχομαι ό, τι καλύτερο και ελπίζω να αποκτήσουμε αυτονομία, εάν το θέλει ο Αλλάχ», και συνέστησε σε όλους τους παρόντες  να είναι συσπειρωμένοι», σύμφωνα με το δημοσίευμα του 'ΙΝΑ'.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ