Οι ΗΠΑ θέλουν να ‘προλάβουν’ τη Ρωσία στη Συρία




Ιανουάριος 23, 2016.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε ότι η χώρα τους είναι έτοιμη για μια στρατιωτική λύση στη σύγκρουση στη Συρία, εάν η πολιτική αποδειχθεί αδύνατη.


Ο Μπάιντεν μετά από το Νταβός επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη, όπου έδωσε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Δεν γνωρίζω ότι είναι καλύτερα να αναζητήσουμε μια πολιτική λύση, αλλά είμαστε έτοιμοι, εάν αποδειχθεί ότι είναι αδύνατη να βρεθεί μια στρατιωτική λύση που να δώσει απάντηση στο Ντάες, είπε ο Μπάιντεν.

Τα σχόλια του  συνέπεσαν με τη χθεσινή δήλωση του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Άστον Κάρτερ,  ο οποίος ενημέρωση ότι η Ουάσιγκτον σχεδιάζει μια επιχείρηση εδάφους κατά του Ντάες στη Συρία και το Ιράκ.

Ο Μπάιντεν, ωστόσο, υπογράμμισε ότι η Τουρκία είναι ένα σημαντικός εταίρος για τις Ηνωμένες Πολιτείες  και η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών έχει γίνει πιο συντονισμένη και ώριμη.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους με την Άγκυρα, δεδομένου ότι η αποστολή τους είναι κοινή- η καταστροφή του Ντάες, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ