Η Τουρκία επιβάλλει ‘βίζα’ σε Σύριους




Ιανουάριος 2, 2016.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την επιβολή  εισόδου σε όλους τους Σύριους που έρχονται στην Τουρκία αεροπορικώς, αρχής γενομένης από τις 8 Ιανουαρίου.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση,  η βίζα που θα πρέπει να δίδεται σε πρεσβείες και προξενεία της Τουρκίας, αφορά μόνο εκείνους  που μετακινούνται μέσω αεροδρομίων και όχι όσους διασχίζουν τα χερσαία σύνορα της χώρας.


Ο συριακός ‘τηλέγραφος’,  γράφει ότι ο στόχος των τουρκικών αρχών  είναι να μειωθεί η ροή των αιτούντων άσυλο με κατεύθυνση προς την Ευρώπη μέσα από το έδαφός της, υποστηρίζοντας ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των Σύρων που πηγαίνουν στην Ευρώπη, προέρχονται από το Λίβανο, την Ιορδανία και  μέρη που ελέγχει η συριακή κυβέρνηση.


Το συριακό δημοσίευμα σημειώνει ότι οι Τούρκοι αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν τους   Σύριους μετανάστες ως ‘πελάτες’, γιατί εξαιτίας αυτών, η Τουρκία κατάφερε να συμφωνήσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση να εισέρχονται οι Τούρκοι στην Ευρώπη χωρίς βίζα και να αποσπάσει 3 δισεκατομμύρια ευρώ ως βοήθεια, προκειμένου να μειώσει τη ροή των προσφύγων.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ