Η Ιταλία σχεδιάζει τη δημιουργία ενός «Ιταλικού Ισλάμ»






Ιανουάριος 19, 2016.


Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Αντζελίνο Αλφάνο, σύστησε  την Τρίτη ένα Συμβούλιο για τις σχέσεις του κράτους με τους μουσουλμάνους της χώρας, δηλαδή, ενός συμβουλευτικού οργάνου, καθώς ελπίζει ότι η κυβέρνηση θα βοηθήσει να ενσωματωθεί η θρησκευτική μειονότητα καλύτερα στην ιταλική κοινωνία.



Το Συμβούλιο, αποτελείται από ακαδημαϊκούς και ειδικούς στην ισλαμική κουλτούρα και τη θρησκεία. Θα είναι επιφορτισμένο με προτάσεις και συστάσεις για θέματα ένταξης των μουσουλμάνων που θα βασίζονται «στο σεβασμό και τη συνεργασία», όπως αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.


Ο Αλφάνο δήλωσε ότι επιθυμεί «μια κοινότητα με όλους εκείνους που – ενώ προέρχονται από διαφορετικές χώρες, κουλτούρες, θρησκείες και παραδόσεις-  να συμβάλλουν στην ειρηνική ανάπτυξη και την ευημερία της χώρας που ζουν, σε πλήρη συμμόρφωση με τους νόμους και την χριστιανική και ανθρωπιστική της παράδοση».


Σύμφωνα με το τούρκικο ειδησεογραφικό πόρταλ ‘Ντουνιά Μπούλτενι’ -από το οποίο καταγράφουμε  την είδηση- το σώμα αυτό, που το δημιουργεί  η κυβέρνηση, έχει ως κύριο στόχο να διαμορφώσει και να προωθήσει το λεγόμενο ‘Ιταλικό Ισλάμ’.


Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο αριθμός των μουσουλμάνων στην Ιταλία είναι πάνω από ένα εκατομμύριο, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι μετανάστες, συν ένας μικρός αριθμός από προσήλυτους.


Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, που είναι επικεφαλής του νέου κόμματος της κεντροδεξιάς, πυροδότησε διαμάχη μετά τις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι, τον περασμένο Νοέμβριο, λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα πατάξει τους παράνομους χώρους λατρείας των μουσουλμάνων στο πλαίσιο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.


Αυτές οι απόψεις, περί παράνομων λατρευτικών χώρων,  διατυπώνονται συχνά, αφού οι μουσουλμανικές κοινότητες θεωρούν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποκτήσουν εγκεκριμένους τόπους λατρείας στην Ιταλία, μια μεγάλη χώρα με μόλις τέσσερα επίσημα τζαμιά σε όλη την επικράτεια, όπως σημειώνεται.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ