Ποιες άλλες χώρες έχουν βόμβα υδρογόνου και το κρύβουν;




Ιανουάριος 6, 2016.

Οι αρχές της Βόρειας Κορέας την 6η Ιανουαρίου εξέπληξαν τον κόσμο με το μήνυμα ότι έχουν προβεί με επιτυχία σε δοκιμή βόμβας υδρογόνου.


Πριν από λίγες ώρες είχε αναφερθεί ότι στα βορειο-ανατολικά της χώρας  είχαν καταγραφεί δονήσεις μεγέθους 5,1 της κλίμακας Ρίχτερ. Αργότερα αποκαλύφθηκε η προέλευση της σεισμικής δραστηριότητας.



Σήμερα πραγματοποιείται έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που είναι αφιερωμένη στο ζήτημα της Βόρειας Κορέας.


Οι περισσότερες χώρες έχουν καταδικάσει έντονα τις δράσεις της Πιονγκγιάνγκ σημειώνοντας, παράλληλα, ότι η χώρα με τον τρόπο αυτόν έχει φθάσει σε ένα νέο τεχνολογικό επίπεδο.


 Η έκρηξη μια βόμβας υδρογόνου δεν είναι εύκολο εγχείρημα, η ισχύς της είναι 3 έως 4 φορές  μεγαλύτερη από την ατομική.


«Εάν η δοκιμή της Βόρειας Κορέας ήταν επιτυχής, αυτό σημαίνει ότι έχουν μετακινηθεί σε έναν νέο τεχνολογικό επίπεδο και ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία τους για στρατιωτικούς σκοπούς»,  είπε ο καθηγητής Μάικλ Κλαρκ, πρώην γενικός διευθυντής του Βρετανικού Βασιλικού Ινστιτούτου Αμυντικών Μελετών.


Πρόσθεσε ότι τώρα με το θέμα της πυρηνικής  τεχνολογίας,  η Πιονγκγιάνγκ «κάθεται σε έναν καναπέ με τα μεγάλα παιδιά».


Όσον αφορά τα περισσότερα από αυτά τα «μεγάλα παιδιά»…


Μέχρι σήμερα, πέντε χώρες δεν κρύβουν ότι έχουν στο οπλοστάσιό τους μια βόμβα υδρογόνου: Οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, η Γαλλία και η Βρετανία.


Τρεις ακόμη χώρες σε ουδέτερο χρόνο έχουν αρνηθεί ότι έχουν τέτοια ισχυρά όπλα, αυτές είναι: η Λευκορωσία, η Ουκρανία και το Καζακστάν.


Ωστόσο, υπάρχουν χώρες που προτιμούν να μην αποκαλύπτουν τα χαρτιά τους. Για παράδειγμα: η Ινδία, το Ισραήλ και το Πακιστάν που είναι πιθανό να έχουν βόμβα υδρογόνου, αλλά προτιμούν να σιωπούν στο ζήτημα αυτό. 


Τώρα, όπως αποδείχθηκε, αυτό τον τύπο των όπλων τον έχει και η Βόρεια Κορέα. Τουλάχιστον, αυτό λένε στη χώρα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ